De flesta frågetecken lösta! :)

Hallå! :)

Nu har vi faktiskt löst de flesta av frågetecknen så det var så skönt!! Det visade sig att den veckan som vi fått att huset skulle komma bara var ytterst preliminärt. Vi ringde upp till Älvsbyhus och talade med han som hade hand om entrepenadsavtalen och då visade det sig att leveransen nu för den husmodell vi har var redan vecka 42. Alltså i mitten på Oktober! Vi får ju tillgång till vårt tomt 1 November så direkt vi är klar med tomten så dröjer det kanske inte allt för många veckor tills de börjar montera grunden för att sedan leverera huset! :) Om vi har tur förstås! Tänk vad underbart i fall vi kan flytta in i slutet på Januari eller någon gång i Februari istället för i slutet på Maj början på Juni som vi trodde från början!

Något som jag tyckte var dåligt i allafall som hade med en helt annan sak att göra var att de som ska bygga hus mitt emot oss ska bygga ett tvåplanshus. Och eftersom det inte har den tillåtna taklutningen så måste de söka dispens och vi har därmed rätt att säga vårt. Men kommunen har inte skickas oss de papprena. Vi fick bara ett brev att eftersom vi inte sagt något så har bygglovet beviljats. Det jag tycker är dåligt är bara att vi helt enkelt inte ens har haft möjligheten att göra något. Nu var det ingen stor ändring men tänk om det hade varit det. Jag låter kanske lite bitter men det är jag inte det är bara principen. :) Det kommer säkert bli bra till slut i allafall!

Min Pappa har även pratat med den som ska ta bort skogsskorpan på vår tomt. Eftersom vi måste dra bort stubbarna och dra bort all mosa och blåbärsris etc så att det är bara det under som återstår. Så vi börjar väl med det direkt vi får tillgång till tomten helt enkelt. :)

Det som är bra också är att om vi får huset under vintern så hinner vi bo in oss innan vi åker på semester och vi hinner då göra mycket på tomten under våren och sommaren och vi hinner måla huset och förhoppningvis få till i allafall en altan. Men vi får se. :)

Ja det var väl det jag hade för tillfället!

Ha det bra!

/Susanné och Simon


Lämnat in bygglovshandlingar

Hej!

I dag så var jag och Simon ner till Stadsbyggnadskontoret och lämnade in bygglovshandlingarna till dem. :) Vi fick tala med deras byggchef och hon var väldigt trevlig så det var bra. Men vi har ännu inte fått tag på vår säljare ännu. Jag hoppas att Simon får tag på honom under dagen så att vi får reda ut frågetecknen. Men jag har ändå skrivit under det entrepenadsavtalet som vi fick hem i fall det går att lösa med samma avtal så att Simon kan skicka in det i tid. Skulle det vara så att ett nytt avtal behövs så hinner ju jag hem innan det är oss tillhanda och signera det för då är det bara att riva det vi har fått. Så vi får se hur det blir. :)

I dag var vi även ner till Djurmagasinet och köpte en jättebur till våra katter då dom är så jäkla stora. De var för stora för den storleken vi hade på bur (normalstorlek) då kunde inte Oskar sätta sig ned i buren och han kan ju inte stå heller. Vi köpte en jätte verkligen för att få in båda i samma men det var lyckotänkande det gick inte. Så vi får köpa ännu en sådan bur så de har en varsin. Eftersom vi ska ju ha två visningar på lägeheten den här veckan och då måste vi bort med katterna från lägenheten. Sen ska ju gubbarna även flytta 2 gånger det närmaste året så då måste de ha en rejäl och bra bur. :)

Jag hoppas att det är många intresserade av lägenheten så att hela försäljningen är klar innan vi åker till Rhodos det skulle vara så skönt att veta att kontraktet var skrivet på försäljningen innan vi åker. Men vi får se hur det går.

Vem vet det kommer säkert en uppdatering när vi talat med säljaren. :)

Ha det bra!

/Susanné och Simon


Varit upp till tomten. :)

Hej!

I dag var jag och Simon lediga tillsammans. :) Skönt! Så i dag har vi faktiskt tagit ett tripp upp till Slättaskogen och tittat på vår tomt och på området för att se om det har hänt något. :) Och det hade faktiskt hänt en del sedan sist.

Sist vi var upp had de börjat dra fram vattenledningar och så men det var fortfarande stora grushögar på de första metrarna in på tomten. Men i dag när vi var upp så hade de börjat att dra elledningar i backen sedan hade de kommit en bit på rondellen som kommer gå upp till vårt område samt att de hade planat ut de stora jäkla gruslassen de satt i början av tomten. Så i dag så såg det riktigt fiint ut! :)

Våran tomt är verkligen så slät redan! Inte för att skryta men enligt mig har vi fått tag på en av de bästa tomterna på hela området! Både jag och Simon är så nöjda med tomten! Bara det inte är berg under.. Håller verkligen tummarna på att det inte är det. Hoppas hoppas!

Jag tänkte faktiskt visa er lite bilder på hur det ser ut just nu uppe i Slättaskogen och på vår tomt.Här är rondellen som de håller på och bygger så man kommer in till vårt område. :)Här är vägen upp till området. Direkt på höger sida där de nu hålle på och lägger ner rör och kablar kommer de första tomterna finnas. Cirka 50 meter upp kommer det komme en korsning så man kan köra rakt fram eller till vänster. För att komma till vår tomt så ska man svänga vänster och följa vägen till näst sista tomten på vänster sida. :)Denna bild är ner emot rondellen ifrån området sett.Detta är en bit in på vår kommande gata. :) Jakob Ingelssons väg. :)Här är en bild ifrån vår tomt titta vad slät och fin den är! :)Ännu en bild på en del av vår tomt. :)Och denna bild är tagen ifrån vår tomt. Så det extra fönstret som vi valt till på ena kortsidan av huset som då kommer vara i köket mellan diskbänk och spis så kommer vi se detta ifrån fönstret. :) Härligt! Men så klart då är det villor på bägge sidor och gårdar. Använd fantasin, det för jag och det verkar bli mycket pra pra. :)

Ja så nu har ni fått sett lite hur det nu ser ut uppe i Slättaskogen och på vår tomt! :)

Ha en skön kväll!

/Susanné och Simonbloglovin