De flesta frågetecken lösta! :)

<

Hallå! :)

Nu har vi faktiskt löst de flesta av frågetecknen så det var så skönt!! Det visade sig att den veckan som vi fått att huset skulle komma bara var ytterst preliminärt. Vi ringde upp till Älvsbyhus och talade med han som hade hand om entrepenadsavtalen och då visade det sig att leveransen nu för den husmodell vi har var redan vecka 42. Alltså i mitten på Oktober! Vi får ju tillgång till vårt tomt 1 November så direkt vi är klar med tomten så dröjer det kanske inte allt för många veckor tills de börjar montera grunden för att sedan leverera huset! :) Om vi har tur förstås! Tänk vad underbart i fall vi kan flytta in i slutet på Januari eller någon gång i Februari istället för i slutet på Maj början på Juni som vi trodde från början!

Något som jag tyckte var dåligt i allafall som hade med en helt annan sak att göra var att de som ska bygga hus mitt emot oss ska bygga ett tvåplanshus. Och eftersom det inte har den tillåtna taklutningen så måste de söka dispens och vi har därmed rätt att säga vårt. Men kommunen har inte skickas oss de papprena. Vi fick bara ett brev att eftersom vi inte sagt något så har bygglovet beviljats. Det jag tycker är dåligt är bara att vi helt enkelt inte ens har haft möjligheten att göra något. Nu var det ingen stor ändring men tänk om det hade varit det. Jag låter kanske lite bitter men det är jag inte det är bara principen. :) Det kommer säkert bli bra till slut i allafall!

Min Pappa har även pratat med den som ska ta bort skogsskorpan på vår tomt. Eftersom vi måste dra bort stubbarna och dra bort all mosa och blåbärsris etc så att det är bara det under som återstår. Så vi börjar väl med det direkt vi får tillgång till tomten helt enkelt. :)

Det som är bra också är att om vi får huset under vintern så hinner vi bo in oss innan vi åker på semester och vi hinner då göra mycket på tomten under våren och sommaren och vi hinner måla huset och förhoppningvis få till i allafall en altan. Men vi får se. :)

Ja det var väl det jag hade för tillfället!

Ha det bra!

/Susanné och Simon
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin