Här kommer bilderna!

Hej!

Ja nu står äntligen vårt efterlängtade Tyr på vår tomt! Gud vilken underbar känsla att se ens eget hus monteras och verkligen få gå och kika på de tillval som man har gjort etc! Det har varit en sådan rolig dag trots tidig uppgång. Så vid uppställningen på tomten så var det jag, Simon, Pappa och min bror sedan kom även Blunde vid kl 07:00 så vi var en hel hög där, det var mycket trevligt! Senare strax efter kl 12:00 kom även Simons pappa och kikade lite.

Direkt vi kom till tomten i morse så började vi att rulla ut den ålderbeständiga plasten i grunden dock blåste det en hel del så vi tog stenar som vi lade ner i grunden som höll plasten på rätt ställe och precis när vi var klar med plasten så dök första lastbilen med moduler upp då var kl ca 06:45. Sedan kl 07:00 kom kranbilen då vi valt att montera vårt hus med kranbil istället vi tyckte att det var värt den extra kostnaden. Sen så var vi igång! Se bilder nedan det blev några stycken. :) Dock är några bilder lite suddiga då de är tagna tidigt på morgonen då det inte hunnit ljusna och blixten är inte den bästa. Hehe.

När klockan närmade sig halv elva så var vi dock hungriga men vi hade faktiskt tagit med oss en kolgrill och hade köpt massvis med korv och bröd så vi grillade lite korv och värmde oss vid grillen.De håller på att montera modul nr 2 av sex det stora fönstret ni ser är vårt kommande gästrum och det lilla fönstret är ett av våra badrum.Modul nr 3 är på G mot grunden! Skepp och Hoj!Sista modulen sätts på plats! Vi hade en liten transportskada på plåten under ett av köksfönstren. Men det var inget märkvärdig då den så klart kommer att bytas ut.Takstolarna på väg upp på huset.Här ser ni en bit av köket och vår infällnadsugn och infällnadsmicro! :) Så värt priset tycker vi för att få infällnadsugn, mikro samt häll. Dock har vi ingen bild på hällen ännu då det ligger ett skydd över bänkskivorna och infällnadshällen. Men jag lovar bild kommer så småningom. :) Föresten obeservera det extra fönstret som vi har beställt till rakt fram på bild. Så härligt att vi kan stå och titta ut genom ett fönster då vi lagar mat eller står vid diskbänken!

Ett tillbehör som jag också tycker är så prisvärt för er som inte har gjort er fabriksorder ännu så är det pivåhängda fönster (eller så kallade vridfönster) som ni kan se på denna bild har vi detta, man öppnar då fönsret nertill och man kan snurra runt det. Ett måste för oss då jag har helt galet mycket blommor. Standardfönstren öppnas innåt och från sidan vilket innebär att jag skulle behöva ta bort alla blommor varje gång man ville vädra. Jag tycker i alla fall att det var så värt. Men smaken är ju som baken som vi alla vet och det är ju inget fel på standard fönstren heller för den delen!Här ser ni en bit av huset på baksidan så här är de större fönstren som vi valde till i vardagsrummet samt den helglasade altandörren valde vi också till extra. Som ni ser har vi även valt att lägga till spröjs på alla fönster. Jag verkligen älskar de stora vardagsrumsfönstren och glasdörren!Här ser ni att de har börjat monterat fast gavelspetsen samt några takstolar.Här är nästan alla takstolar på plats.Här är en bild när det var full rulle, YIT står på gaveln och kopplar in fjärrvärme in i huset till fjärrvärmemodulen. By the way en stor eloge till YIT som verkligen var snabba på plats, de hade först tagit fel på dag och trodde att vi skulle ha inkoppling i morgon men då vi ringde och kollade var de var så var de på plats efter 20 minuter verkligen super! Sedan så var två från Falu Energi och Vatten och kopplade in elen samt en från Falu Energi och Vatten som bara skulle släppa till vattnet så det var lite action. Dock fick Simon ringa ett tiotal ggr till Falu Energi innan de tog sig ut. Då hade Simon till slut ringt fyra ggr på en timme och då kom dem för de förstod nog att de inte kom någon vart med att maska. Men den avtalade tiden var faktiskt 10:00 då snickarlaget sa att det var den tiden som var bokad att de skulle komma. Men kl 13:00 så kom de som kopplade in elen och han som kopplade skulle släppa på vattnet kom en stund efter. Men de kom i alla fall efter lite tjat.

Sedan måste jag säga att vi är verkligen kanon nöjda med både golv och tapeterna vi har valt på badrummen och i tvättstugan. De var verkligen jätte fina! Så dem kan vi alla gånger stå ut med några år så det känns bra!

Vi åkte ifrån tomten strax efter kl 15:00 då vi skulle lämna tillbaka det tillfälliga elskåpet till Ramirent som vi hyrt då de stängde kl 16:00. Efter detta så åkte vi hem och tog en lång dusch samt ett varmt bad så vi blev varma igen då man vart lite frusen ute i dag trots att vi hade mellan 2-7 plusgrader hela dagen men man stod ju still och tittade mycket så då blir man ju kall. Vi var även upp en sväng med min bror och sambo igen vid kl 18:00 snåret då min brors sambo ville kika lite och då hade de även täckt hela taket med plast så det är bra! Då kan det inte komma in något regn.

Ja det är väl ungefär det som har hänt i dag. Det har varit en stor dag då det har hänt mycket och man känner sig helt överväldigad av allt! Vi är så glada att vårt husbygge äntligen har kommit igång på riktigt!

Ha en trevlig kväll! Nu ska vi ta och ta det lugnt i soffan! Men i morgon kommer så klart en ny uppdatering om vad som händer och sker. :)

Mvh Susanné och SimonI dag kommer huset!

Ja i dag är vi uppe med tuppen jag och Simon! :) Trötta som få var vi när vi gick upp men om vi säger så, så var det ganska motiverande att gå upp trots allt eftersom huset kommer i dag! :) Yay! Så uppstigning skedde 04:45 och 06:00 ska vi vara uppe på tomten. Ska bli roligt i dag!

I kväll kommer det nog upp en del bilder. :)

Ha en bra dag!

Mvh Susanné och Simon

Modulerna är här! I morgon kommer huset!

Hej!

Ja i eftermiddags ringde min bror mig och sa att två av våra husmoduler hade kommit till tomten. :) En hade de ställt provisoriskt på grunden och en stod på marken. Sedan så står resten av husmodulerna i lastbilar vid en rastficka i stan. :) Hehe så vi har koll på läget, man måste ju kika runt! :)

Ja kan ni tänka er! I morgon börjar de att montera huset, helt underbart! Som vi har väntat! Bjuder på en liten bild på en av modulerna. :)Se där står den så fint och väntar. :)

I morgon är det uppstigning tidigt tidigt! Då vi ska upp till tomten och rulla ut en ålderbeständig plast i grunden så vi ska mötas uppe på tomten kl 06:00 i morgon bitti då kranbilen kommer kl 07:00. Sedan är det lite grejer vi ska fixa innan vi åker så tidigt blir det. :) Men det är det värt!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen sen är det dags att dyka ner i slafen med tanke på att man har en tidig morgon och en lång dag framför sig!

Ha det bra!

Mvh Susanné


bloglovin