Drömmer mig bort :)

Hej hej!

Simon jobbar kväll i dag så jag var upp till Ica Maxi en sväng och hade tänkt att titta och kanske köpa EN inredningstidning eller trädgårdstidning. Det blev SEX stycken! jag kunde inte välja! Så nu ska jag mysa ner mig i soffan och läsa och drömma mig bort hur vi ska inreda huset inne och hur vi ska anlägga trädgården. :)

Tänk vilken möjlighet att få anlägga sin egen trädgård? Helt underbart! Så under vintern blir det att läsa massa inrednings- och trädgårdstidningar och titta på bilder så jag har några idéer till våren. :)

Ha en trevlig kväll!

Mvh Susanne


Då var byggkreditivet öppnat!

Hej!

I dag gick första fakturan i väg till banken vilket var på vår tomt. Så i dag öppnade banken vårt byggkreditiv och betalade den första fakturan. Det ni.

Vart en kort uppdatering. :)

Trevlig kväll!

Mvh Susanné och Simon


Besökt stadsbyggnadskontoret.

Hej!

Då var det klart! Den 1 Oktober får vi tillträde till tomten! :) Vilket innebär att vi kan börja gräva och ruta runt och dra bort skogsskorpan från 1 Oktober! :) Hur bra är inte det? Det är ju redan på Lördag! Jag och Simon besökte stadsbyggnadskontoret i dag efter jag slutat jobbet och ändrade avtalet så att det stod 1 Oktober på det. Sedan fick vi en liten faktura också av dem. En slutbetalning på si så där 315 000 kr. Höhö.

Pappa ska i dag upp till vår tomt med den grävmaskinisten som ska dra av vår skogsskorpa så att han får se hur tomten ser ut och så. Hoppas det går fort att göra det. :)

Sedan har Simon också ringt till han som behandlar vårt bygglov och smiskat honom lite. För de sakerna som han påstår att han måste få in för att bevilja bygglov behöver han INTE ha in innan. Utan man måste visa dessa saker senast i samband med byggsamrådet. Då Simon ställde han mot väggen så gick han med på att så var det faktiskt så han skulle försöka hinna skicka ut bygglovspappret den här veckan. Hur jobbigt kan det vara? Klicka på arkiv --> Skriv ut --> hämta ur skrivaren --> Sätt i kuvert --> Posta --> KLART! Vi får hoppas han hinner det på tre dagar! Så vi ska ringa till han i morgon igen så att det blir gjort. För vi behöver verkligen det där pappret! Men det närmar sig alltså! När vi fått det pappret så kan vi gå ner till nästa punkt på checklistan.

Gubben på stadsbyggnadskontoret skulle kolla om vår kontrollansvarige som det heter har bokat tid för byggsamråd annars så skulle det bokas in ett byggsamråd så bör det vara klart sen! Eller det är mycket mer som ska göras men då är den biten med stadsbyggnadskontoret klart i alla fall. :)

Vet inte om jag skrivit det. Men för ett par veckor sedan fick vi i alla fall ett avtal för fjärrvärmen så att vi får fjärrvärme installerat i huset vilket är ett måste om man bygger i Slättaskogen. Så vi signerade det och skickade in det.

Känns skönt att saker och ting börja röra sig lite nu. :) Bilder kommer sen när vi börjar med tomten. :)

Ha det bra!

Mvh Susanné och Simonbloglovin