Betonguggla

Hej på er!

Hoppas ni har haft en underbar Lördag! Min Lördag har varit lite sjuklig om vi säger så. I morse när jag vaknade så hade jag feber, huvudvärk och var så sjukt snorig och hes samt kroppsvärk! Men kroppsvärken är säkert pga febern. Så i dag har jag legat hemma och bara halvsovit i soffan i princip hela dagen.

Simon började inte jobba förrän kl 15 så vi åkte dock till soptippen med lite kartonger och så sedan åkte vi till Apoteket och köpte det mesta för att jag ska bli frisk. Nässpray, Tigerbalsam, Iprengel, snytnäsdukar, huvudvärk/febernedsättande tabletter etc. Så nu jäklar! Full fart mot friskheten! Men jag har snytit mig så jäkla mycket så min näsa är helt röd. No offense, men med min näsa ser jag ut som världens fyllo.

Nu ska ni få se min Betonguggla! Jag tror i alla fall inte att jag har visat er den ännu. När vi precis hade kommit hem från Thailand så var vi in en sväng på Plantagen och där stod den och hooade och emellan hoandet så ropade han Susanné kom och köp mig, jag vet att du behöver mig, Ja sagt och gjort, jag kunde inte låta bli. Och han bad ju så snällt trots allt. Jag har tänkt att ha honom ute sen när vi fått lite mer ordning ute, nu är det ju lite lerigt om man säger så. Så länge får han vara i vår entré.Är den inte för söt? Det tycker jag. :) Ho ho, ho ho säger han!

/S


Nu har lite kuljord kommit ut på tomten.

I går så var företaget som håller på och fixar med vår gård här och dels levererade en del av kuljorden och sedan la ut en del av det på plats. Men då det började regna så väldigt hann de inte så långt. Men en liten bit är i alla fall något. Det är ju jätte bra att de är så nogranna också! Så så här ser det ut just nu:Så det kommer väl mer kuljord till veckan så de kan lägga ut allt, om vädret tillåter så att säga. Men det brinner ju inte i knutarna heller. Vi har ju god tid på oss. Där ni ser pinnarna sticka upp ur jorden är det tänkt att vårt garage ska sluta. Så därför har vi markerat ut det så de inte behöver ta den ytan.

Kompostbygget har vi lagt på is till de är klar med det här arbetet på tomten så att komposten hamnar på rätt höjd. Då vår kompost kommer vara byggd i själva sluttningen. För då hamnar komposten dels i höjd med gräsmattan, då kan man direkt rulla skottkärran till komposten och tippa, utan att behöva lyfta upp den över någon kant eller liknande. Samt att man inte ser komposten heller då. (En kompost är ju inte det snyggaste man skådat trots allt.) Men när dem är klara och jag är frisk ja då jäklar då sätter vi igång igen!

/S

Welcome kolgrill and hello Macarons!

I dag så fick Simon sin efterlängtade kolgrill. :) Det blev en av Webers största klotgrillar. Den är verkligen enorm! Största jag har sett. Men har man en kock i huset så förstår jag att han inte vill stå och grilla på en liten engångsgrill från Rusta. Är Simpa nöjd är jag nöjd. :) Så vi monterade ihop den nu på kvällen och den var riktigt fin måste jag säga! Fast hur länge den är fin är en annan femma. Den kommer ju bli rejält sotig efter första grillpremiären. Grillpremiären kommer i alla fall att komma nästa vecka. Då har vi planerat in två grillningar i schemat. Skoj!

Och nästa vecka är det en kort vecka, ledig helg nu, sedan jobbar jag Måndagen, ledig Tisdag första Maj, sedan jobb som vanligt till Fredagen innan det blir ledigt igen. Men i helgen blir det nog lugna puckar för mig. Jag har ju blivit sjuk som en sjöbest. Så jag antar att jag blir nerbäddad i sängen under helgen, känns ju så där. Men vi får se! Bättre att bli frisk och kry.Här har ni Simons pärla, den ser inte speciellt stor ut här. Men det är en riktig bamsing till grill. Och nu sitter karl och tittar på högtryckstvättar istället! Herrejössanes.. Men det är väl så när man flyttat till hus, det är mycket som behövs som man måste införskaffa.

I dag fick jag även en glad överraskning när jag kom hem! Simon hade faktiskt tvättat all tvätt, fast jag ska erkänna, lite besviken vart jag ju. Jag tycker ju det är roligt att tvätta. Så när jag skulle ställa mig och vika tvätten. Då var den ju borta! Men jag antar att den känslan går över att det är roligt. Så jag ska vara tacksam att jag har en gubbe som hjälper till hemma. :) Han hade även bakat Macarons och gjort ren badrummen! Titta så fina Macronsen blev!De är ju hur fina som helst! Väldigt goda var de också! :) Han är duktig han! Så i morgon kommer väl jag sitta och äta de här små fina rackarna. :)

Ni får ha en bra helg allesammans!

/Sbloglovin