Juristen samt lite pyssel

<
I dag har vi vart hos juristen. Ja varför var vi där då? Jo, jag och Simon är inte gifta. Och vi känner inte att vi har bråttom med det heller. Men eftersom att sambolagen är som den är så har vi därför kontaktat en jurist för att skriva ett testamente. Så i dag var vi där och vi pratade igenom hur vi ville ha saker och ting i fall något skulle hända en av oss eller om något skulle hända oss båda två. Det kändes lite konstigt att sitta och prata om vad som ska göras i fall någon av oss skulle gå bort eller om båda skulle göra det. Men det är jätte skönt att ha det gjort! Verkligen. Så nu kan man säga att vi har säkrat framtiden för den andra i fall en av oss skulle falla bort längst vägen. Man vill ju inte att den som blir kvar ska behöva sälja vårt hus etc. Så det är något som är bra att tänka på för er som funderar på att bygga hus, äger ett hus eller håller på att bygga ett. Det kan vara bra att ha ett testamente om man inte är gifta. Varför då? Jo sambor ärver inte varandra. Men det är ju som sagt något som är upp till var och en hur man vill ha det. :) Nog pratat om det.

Som ni kanske vet så pysslar jag en hel del. Och även virkar. Just nu är mitt projekt en kudde. Kudden ska bestå av två stora mormorsrutor som ska virkas ihop till en kudde. Den består av tre färger, vit, rosa och lila och när den är klar ska den vara i vår gästsäng.Här har ni färgerna och mormorsrutan. Men sedan den här bilden togs så har den faktiskt växt en hel del i storlek. Men ännu är det mycket kvar!

Ja så ser mormorsrutan ut. :) Jag jobbar på egen hand. Simon är så där måttligt intresserad. Han ser hellre på tv:n han. Föresten så fick vi äntligen upp vår tv i sovrummet igen i Lördags kväll! Yay! Det hade han nog längtat efter. Då vi aldrig satt upp den under tiden vi bodde i Herrhagen. Men nu är den alltså uppe! Det är så skönt när man har stadsnät också så man har alla kanaler i alla tv-uttag. Det är bra det!

Nu ska nu få se ytterligaren en ny sak jag har införskaffat. :) Och ja, jag gör mycket annat än att köpa saker. Men nu så behöver vi lite saker och hittar jag något ja gillar ja då så slår jag till.Detta är alltså min garnkorg. Visst är den fin? Dock hade jag inte hunnit sätta i allt garn än. Nu är det helt jäkla sprängfull!

Ja nu ska jag ta och virka lite sedan är det dags att lägga sig och sova. Ni får se lite mer bilder i morgon. Ni ska ju också hinna göra något mer än att läsa här. :)

Ha det bra!
 Bra att ni har fixat med jurist. Detta har jag sagt till Simon för länge sedan.

2012-01-31 // 16:37:21

Hej Lena!Ja vi kände att det var dags nu när vi skaffade huset. Så nu så har vi tagit tag i det. :) /Susanné

2012-01-31 // 17:37:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin