Lite nya saker samt städning.

Hej!

I och med det tråkiga vädret i dag så blev det ingen målning tyvärr. Det började verkligen spöregna på eftermiddagen/kvällen. Det riktigt vräkte ner. Så jag och Simon tog till vara på det dåliga vädret och åkte och handlade istället så vi har möjlighet att pyssla ute nästa gång vädret visar en bättre sida. Både jag och Simon tycker verkligen att det är sjukt tråkigt att handla. Men ibland måste man ju göra det. Vi handlar alltid på Ica Maxi i Falun och de har bytt arbetskläder där. Och det är verkligen det fulaste jag sett! Den som har designat dem borde ha ett kokt stryk verkligen! Nej men helt allvarligt. Jag skulle gråta hela vägen till jobbet om jag var tvungen att sätta på mig något dylikt. Jag lider med de stackarna som faktiskt måste ha dem. De är i en ljusbrun färg. (En hemsk brun som för tankarna till något helt annat.) sedan är det röda och senapsgula ränder typ. Hello 70-talet! Hoppas de tar sitt förnuft till fånga och byter ut dem.. (Inget illa menat för de som jobbar på Ica Maxi, men kläderna föll inte mig i smaken.)

När vi väl kom hem har vi bara tagit det lugnt faktiskt. Inte gjort någonting. Sett på lite tv och så. Under dagen har jag dock städat. Jag har tvättat 3 maskiner samt städat i köket och hängt upp en av de sakerna jag köpte på Glasverandan helgen som var och även hängt upp en helt ny kökshandduk.

Nu ser köket ut så här:

Nu är det ordning och reda på torpet igen. Jag måste faktiskt skaffa mig en matta som jag ska ha under köksbänken. Då det är så lätt att skvätta vatten etc när man håller på vid diskbänken och det blir inte snyggt på golvet så man måste vara där och torka hela tiden. Men jag har inte riktigt hittat det jag söker. Men en vacker dag, då kommer jag hitta mattan för vårt kök. Den måste vara ganska lång dessutom. Ca 3 meter behöver den vara för att det ska bli bra.(Den nya kökshandduken är rosa med söta broderier på)I helgen köpte jag även en ljuslykta som ser ut som en droppe. Som jag nu har hängt upp. Den fick hamna i vårt kök. Så här blev det:(Ljuset som sitter i är från Party Lite och heter Vita snöbär och luktar ljuvligt! Ett votivljus är det)Jag hängde upp den med ett ljusrosa snöre som jag köpte på Stoff och Stil.

När vi var på Glasverandan i helgen fick vi även en liten present. Vill ni veta vad det var för något? Ja då ska ni få se det nu.Det är den söta lilla vattenkannan i zink som man fick som gåva då man handlade hos dem i helgen. Den är så söt!Ja. Dagen har alltså gått i städningens tecken. Och i morgon är det jobb å jobb å jobb som gäller. Men nästa vecka är det tre dagars ledighet som gäller eftersom det är Nationaldagen på Onsdagen. Det tackar vi inte nej till!

Ha det gott!

/S


Regn..

Ja så klart. Det har regnat under natten och morgon. Nu är det förvisso uppehåll. Men jag vågar inte gå ut och måla då det är så fuktigt i luften nu. Tråkigt! Jag som var så pepp på att få framsidan färdigmålad ju! Men men. Det innebär att jag har tid för mitt projekt som jag inte hann med i går. :)

Så jag sätter mig nog ner och pysslar lite med det tror jag allt! Sedan ska jag ta mig ut en tur och kolla hur målningen ser ut i dag.

Ha det gott!

/S

Trädgårdsarkitet, ja eller nej?

Jag och Simon har funderat. Och sedan funderat lite till. Och sedan ytterligare lite till. Hur vill vi ha vår tomt? Ja det är frågan.. Simon vet att han vill ha ett körsbärsträd, kanske ett äppelträd och ett växthus. (ja han vill ha så mycket annat med) han tycker om prylar den där karln. :) Jag vill ha ett Magnoliaträd, någon snygg rabatt uppbyggd med snygga stenar, ett körsbärsträd och sedan vill jag att vår trädgård ska se mer ut som ett stort uterum. Alltså ombonat och mysigt. Speciellt framsidan som vetter ut mot gatan till. Självklart vill jag har fria ytor både på fram- och baksidan till kommande barn så det finns plats att spela spel och leka på.

Vi har pratat lite med grannarna som också funderade på det där med trädgårdsarkitet. Är det värt pengarna att ta in en trädgårdsarkitet? Jag vill nämligen inte att min tomt ska vara helt knölfull med grejer så man får gå på tårna för att komma runt. Utan det ska fortfarande vara mycket fri yta men jag vill ändå att saker och ting ska vara snyggt placerade och det ska se vackert ut. Det är fan svårt?! How to do, how to do..

Andra alternativet är ju att jag sätter mig ner och skissar själv och funderar lite hur vi vill ha saker och ting. Det är alternativ två. Sedan finns ju också alternativet att vi låter det endast vara gräsmatta första sommaren så vi hinner bo in oss med tomten och känna efter vart vi skulle vilja ha saker och ting. Eller så åker man och köper massa grejer och bara tjoppar ner. Men det är absolut INTE min stil. Jag tycker om att planera in i minsta detalj, rita och måla förslag, fundera lite, göra ett kalkyl blad osv. Ja alltså in i minsta detalj. Simon är lite mer så här.. Åh ett träd! Det vill jag ha vi köper det och hoppas vi hittar en plats åt det. Annars sätter vi ner det var som helst. Haha. :) Lilla gubbkorv.

Vad gäller trädgården så kommer det nog bli till en början att vi båda ska fundera ordentligt på vad vi skulle vilja ha i trädgården och kolla på olika alternativ och fundera lite till. Sen när vi vet vad vi vill ha för växter på ett ungefär så kanske vi tar hjälp. Jag ska även ta och kika i lite trädgårdsböcker. För trädgården tänker jag inte lämna åt slumpen. Det gör jag inte åt något!

Ja ni mina vänner. Jag återgår nog till funderandet ett tag till. :)

/S


bloglovin