Trädgårdsarkitet, ja eller nej?

<
Jag och Simon har funderat. Och sedan funderat lite till. Och sedan ytterligare lite till. Hur vill vi ha vår tomt? Ja det är frågan.. Simon vet att han vill ha ett körsbärsträd, kanske ett äppelträd och ett växthus. (ja han vill ha så mycket annat med) han tycker om prylar den där karln. :) Jag vill ha ett Magnoliaträd, någon snygg rabatt uppbyggd med snygga stenar, ett körsbärsträd och sedan vill jag att vår trädgård ska se mer ut som ett stort uterum. Alltså ombonat och mysigt. Speciellt framsidan som vetter ut mot gatan till. Självklart vill jag har fria ytor både på fram- och baksidan till kommande barn så det finns plats att spela spel och leka på.

Vi har pratat lite med grannarna som också funderade på det där med trädgårdsarkitet. Är det värt pengarna att ta in en trädgårdsarkitet? Jag vill nämligen inte att min tomt ska vara helt knölfull med grejer så man får gå på tårna för att komma runt. Utan det ska fortfarande vara mycket fri yta men jag vill ändå att saker och ting ska vara snyggt placerade och det ska se vackert ut. Det är fan svårt?! How to do, how to do..

Andra alternativet är ju att jag sätter mig ner och skissar själv och funderar lite hur vi vill ha saker och ting. Det är alternativ två. Sedan finns ju också alternativet att vi låter det endast vara gräsmatta första sommaren så vi hinner bo in oss med tomten och känna efter vart vi skulle vilja ha saker och ting. Eller så åker man och köper massa grejer och bara tjoppar ner. Men det är absolut INTE min stil. Jag tycker om att planera in i minsta detalj, rita och måla förslag, fundera lite, göra ett kalkyl blad osv. Ja alltså in i minsta detalj. Simon är lite mer så här.. Åh ett träd! Det vill jag ha vi köper det och hoppas vi hittar en plats åt det. Annars sätter vi ner det var som helst. Haha. :) Lilla gubbkorv.

Vad gäller trädgården så kommer det nog bli till en början att vi båda ska fundera ordentligt på vad vi skulle vilja ha i trädgården och kolla på olika alternativ och fundera lite till. Sen när vi vet vad vi vill ha för växter på ett ungefär så kanske vi tar hjälp. Jag ska även ta och kika i lite trädgårdsböcker. För trädgården tänker jag inte lämna åt slumpen. Det gör jag inte åt något!

Ja ni mina vänner. Jag återgår nog till funderandet ett tag till. :)

/SKommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin