Ny duk till vardagsrumsbordet och en stormlykta

Hej på er!
 
Tänkte visa er en ny fin löpare som jag har införskaffat till vardagsrumsbordet! Jag köpte den på Glasverandan visningen för 59 pix. Billigt billigt! Dock är jag besviken på glasverandan då jag köpte fina zinksiffror som man fäster på ljusen nu i advent 1-4 dock skickade de med 1, 3, 3 och 4. Jag har mailat dem och de har inte svarat. Känns ju så där lagomt seriöst. Så det är jag ganska missnöjd med. Visst alla kan göra fel, men nu är det ganska långt dit så jag åker inte dit bara för att byta när de har gjort fel. Så då kan man ju i alla fall svara på mailen tycker jag.. Så hoppas jag får tag på dem så de kan få tillbaka en 3 och jag får en 2:a. Men duken var i alla fall fin!
 
Nu får ni ursäkta att duken är lite knölig då Herr Oskar tycker om att ligga på den när jag inte är hemma och jag orkar inte stryka den varje dag! Så ni får ha överseende.
 
 
 
Helt klart värt sina 59 kr!
 
Nu har jag även tänt min stora vita Stormlykta för första gången! :) Härligt! Jag har glömt av i hur många månader som helst att köpa lampolja men nu är det fixat. Så i dag tändes den för första gången. :) Fin vart det, den står i långa hallen vid mitt lilla bord. Jag köpte Stormlyktan när jag, Emma och Mia var på inredningstur i Sandviken och Valbo i våras.
 
 
 
Herre Jösses vilken suddig bild. Men så går det när man inte kan hålla kameran stilla. :)
 
/S
 

Sneak Peak på min Adventsljusstake! :)

Hej på er!
 
Här om dagen gjorde jag min Adventsljusstake som vi ska ha på köksbordet med levande ljus och ha det mysigt i jul. :)
 
Min Adventsljusstake är lite lantligt och trationell kanske? Men jag tycker riktigt mycket om den. Jag hittaade själva staken på Ica Maxi för 89 kr. Så här ser den ut:
 
 
 
 
Ska bli mysigt sen till första advent!
 
Hur är ni gällande julpyntet? Jag är uppvuxen med att man inte ska tjuvstarta. Så vi tar ofta fram adventsljusstakarna och så dagen innan första advent men inte tänder något förrän just 1:a advent. När jag var liten så klädde vi granen dagen innan julafton. Men när jag vart äldre i tonåren då klädde vi den lite tidigare då det är smidigt att lägga alla paket under granen direkt man köpt något så kan man smygkika på dem lite. Men jag är väldigt noga med att inte sätta fram advetsljusstakar före, hänga upp julgardiner etc. Jag såg några som bor i området nedanför oss som satt upp julstjärnor och hade tända i fönstret för redan 3-4 veckor sedan. Lite tidigt i min smak. Men alla är vi olika. :) Vad har ni för traditioner?
 
Jag har tänkt mig att julpynta på Lördag eftersom jag är ledig dig. Men jag brukar inte pynta speciellt mycket. Det är mest att ha någon belysning i fönstren, julgardiner i köket och sedan adventsljusstaken på köksbordet. Sedan i år blir det ju även julgran! Sedan tittar några få tomtar fram. :)
 
Ska bli kul att julpynta första gången i huset. Jag minns när jag var liten var den dagen man julpyntade något man verkligen längtade efter för att det vart så himla mysigt då. :)
 
/S

Makeover av adventsljusstake

Hej på er!
 
Tänkte visa lite före och efter bilder på en adventsljusstake jag har gjort en makeover av. Jag har två likadana till som jag göra likadana. Adventsljusstakarna jag håller på att göra om fick jag av mina föräldrar när jag och Simon hade flyttat ihop till första julen i vår lägenhet. Då valde jag dessa och tyckte färgen var kanonfin. Men det tycker jag inte längre. Först tänkte jag köpa nya, men sedan kände jag, varför ska jag köpa nya? När jag kan återanvända de jag har? Det är ju bara att måla om dem, eller hur? Japp. Sagt och gjort. Nu är en av dem klar! Plättlätt! Tog ungefär 1 timme.
 
Så här såg den rackaren ut före:
 
 
Så här blev den när jag gjort min lilla Makeover:
 
 
 
 
 
Jag gillar ju det lite skavda och ruffiga, så därför var jag där med slippappret också. Och jag är ganska nöjd faktiskt. Duger gör det iaf! Så nu är den nästan som ny! Bara 2 stycken kvar nu!
 
/Susanné


bloglovin