Adventsutmaning Nr3. DIY Smält in bilder i blockljus

<
Hej!
 
Oj oj, nu är det tredje advent! Nu är det bara lite mer än 1 vecka kvar till jul. Det går snabbt som attan. Eftersom det även är tredje advent så är det även dags för adventsutmaning och jag tänkte dela med mig av ännu ett pyssel, precis som jag gjort de andra adventsutmaningarna. :)
 
I dag tänkte jag visa hur ni gör för att få över ett valfritt motiv till era blockljus. Så här blir det när ni är klara.
 
 
Nu ser den övre bilden lite blå ut på vissa ställen men det är bara en synvilla. Blev något konstigt med kameran.
 
Det ni behöver för att göra pysslet är:
 
- Blockljus
- Sax
- Silkespapper
- Bakplåtspapper
- Tändare
- Färgskrivare
- Tape
 
 
Silkespapper kan ni köpa i de flesta hobbybutiker. Det ni börjar med är att tejpa fast silkespappret på ett vanligt skrivarpapper. Sedan letar ni reda på en bild ni vill ha på ljuset. Sedan skriver ni ut det. Första utskrifterna kan bli lite knöliga så ha lite tålamod efter några försök brukar det gå fint!
 
Klipp sedan ut bilden/bilderna du vill ha på ljuset och ta bort silkespappret från skrivarpappret då det endast är silkespappret du ska använda. 
 
 
Sätt sedan silkesbilden på ljuset där ni vill ha det.
 
 
 Sätt sedan bakplåtspappret på silkesbilden. Varför ni ska sätta bakplåtspapper på bilden är för att bakplåtspapper inte brinner lika lätt. Då det trots allt klarar av att vara i ugnen.
 

Ta sedan tändaren och bränn varsamt på bakplåtspappret. Var noga med att röra på tändaren hela tiden annars är det lätt att bränna för mycket och stearinet på ljuset smälter för mycket eller att bakplåtspappret börjar brinna om det blir alldeles för varmt.
 
 
Så här ser det ut ungefär när stearinet har smält så pass så att stearinet har lagt sig över bilden. Ta sedan av bakplåtspappret.
 
 
 
Ja så ser korten ut på nära håll.
 
Och hela ljuset blev så här:
 
 
Hoppas någon av er får nytta av detta lilla pyssel. Varför inte ge nära och kära ett ljus du har "pimpat" själv? Jag tycker de blir mysiga i alla fall. Men var försiktig med tändaren!
 
 
 
 


Vilken utmärkt idé! Det ska jag testa. Ljus med bilder på är så dyra att köpa och det är ändå roligare att få ett ljus som är "hemmagjort".Ha en trevlig tredje advent.

Svar: Ja visst är det! Sedan är det roligt att pyssla till något själv också! :)
Susanné

2013-12-15 // 13:08:15

Tack för tipset. Ljuset blev jättefint. Jag är också med i adventsutmaningen och visar tips på en barrfri gran idag.

Svar: Hej! Tack så mycket! :)
Susanné

2013-12-15 // 13:56:20

Verkligen superfina, du är så påhittig och duktig!
Jag önskar jag hade tiden att pyssla, men just nu får jag nöja mig med att köpa färdigpysslat...men det går ju bra det med =)
Kram Annica

Svar: Tack så mycket! Du är så snäll:) ja det är roligt att pyssla! Men tyvärr finns inte alltid tid. Speciellt i jultider! Ja tur man även kan köpa sakerna man behöver! Kram!
Susanné

2013-12-16 // 00:17:15

jättefint! måste prova detta

Svar: Ja gör det! Bra sätt att göra snygga ljus på.
Susanné

2013-12-28 // 09:54:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin