Att göra Blåbärsylt

Hej på er!
 
I Torsdags så var jag, Simon och min Pappa ute och plockade blåbär så vi kunde göra sylt. Det verkar vara ett bra bärår i år. Då vi plockade ungefär 1 timme och fick ihop 8 liter bär. Mmmm! Jag älskar blåbärsylt så jag kokade sylten på Fredagkväll, det blev totalt 10 burkar. Eftersom Pappa varit med och plockat ihop dem så fick han även med sig hälften av sylten hem. Han plockade nog lika mycket ensam som jag och Simon plockade tillsammans. Han var mer effektiv. :) Men nu har vi sylt som räcker hela vintern. Då vi har Jordgubbsylt, Rabarbersylt, Krusbärsylt och Blåbärsylt. Det är härligt! Slipper vi köpa sylt då de innehåller så mycket mer än bara sylt.
 
Sylten jag kokade innehåller endast bär + lite syltsocker för att få konserveringseffekten. Inga andra tillsatser. Det är bra när man kan fixa själv! Det är lokalt det!
 
 

DIY Tapetsera smålådor till minibyrå. + Tips på köpställen

Hej på er!
 
Nu under semestern pysslar jag som bara den. Jag befinner mig mer ute i mitt pysselrum än vad jag är någon annanstans tror jag. :) Jag tycker verkligen om det!
 
Jag tänkte visa er några smålådor som jag har tapetserat. De ser ut så här som standard:
 
Den modellen jag köpte har dock fler men mindre lådor. Jag köpte mina på IKEA, det finns även såda här träbyråer på Panduro. På IKEA kostade den modellen jag köpte 179 kr/st.
Den ena byrån köpte jag tapeten hos Rusta som är en gammal karta över världen. Den andra byrån tapetserade jag med lite mer exklusiva tapeter från bland annat PIP Studio och Marimekko.
 
Det superenkelt att göra. Ni sätter lådan mot ett papper och ritar av. Klipp ur och använd denna som mall. Sedan målar du av mallen på tapeten så du får så många lådor du behöver. Sedan är det bara att sätta tapetlim på själva lådan och tapetsera fast den. Busenkelt!
 
Mina blev så här:
 
 

Jag är riktigt nöjd med båda. Och de är perfekta att ha i ett pysselrum eller i ett syrum då man får plats med mycket småsaker i varje låda. Jag har placerat ut den med kartan på, men den inte andra. Den står här:
 
Senare under veckan ska jag visa lite annat pyssel jag gjort. Men det får vänta till en annan dag!
Ha det fint!
 

DIY Göra laddningshållare för mobilen av flaska

Hej på er!
 
Nu när jag har semester så kommer jag på alla möjliga konstiga idéer som jag provar. I dag kom jag på att man skulle kunna göra en hållare till mobilen av en shampooflaska. Då det är smidigt att ha med sig om man ska bort då det inte alltid finns ett bra ställe att ha telefonen om man inte vill ha den liggandes på golvet eller på köksbänken etc.
 
Den ser ut så här:
 
 
En sak jag dock rekommenderar är att ni tar en vit shampoo/duschcreméflaska (går även att spraymåla den om den ej är vit), då den jag tog var lite liten. Då inte hela sladdhärvan får plats. Så ta en flaska modell större i fall ni har som mig en lite större mobil. jag använde i dag en responsflaska vilket var lite litet.
 
Det ni behöver är alltså:
 
Sax
Shampooflaska
Decopagelim
Pensel
Kniv
Blyertspenna
Servett med motivet ni vill ha
 
Börja med att tvätta ur shampooflaskan ordentligt. När det är gjort. Rita på flaskan hur ni vill att den ser ut. Glöm inte att den ska vara högre baktill så ni kan göra hålet för där själv laddningsklumpen sätts i eluttaget.
 
Klipp sedan sönder flaskan och klipp efter det du tidigare ritat. Hålet för själva laddningsenheten skär ni ut med kniven.
 
Nu är formen klar. Det ni nu gör är att ni sätter på decopagelimmet på flaskan och lägg sedan på själva servetten som ni vill ha motivet ifrån. När servetten ligger på så stryker ni ett lager med decopagelim på servetten. Låt det sedan torka. Klart!
 
 

Ett litet tips så där. :)
 
Ha det gott!
 
 
 


bloglovin