Vårteckensutmaning (Våren är officiellt i Falun!)

<
Hej på er!
 
Den här veckan har det hänt mycket här hemma i Falun på vårfronten! :) Mycket snö har smält! Det finns nästan ingen snö kvar i stan (Förutom i Slättaskogen) då solen inte riktigt orkar över kullen vi bor på så länge så att snön försvinner. Men direkt man åker ner för backen från Slättaskogen så är det genast mycket mindre snö. men det har absolut hänt saker även här.
 
Jag tänkte visa er före och efterbilder från mitt jobb. Så här såg det ut för lite mindre än två veckor sedan:
 
 
Så såg det ut i Måndags:
 
 
Visst har det hänt mycket!
 
Och vet ni vad? Det mästa vårtecknet av dem bästa! Vilket gör att jag anser att det verkligen är vår!!! Jag hittade en så söt liten Tussilago!!Underbart! Jag hittade den i dag på långsidan av vårt garage. :)
 
 
Är den inte söt? Det bästa av allt är att jag hittade den på en bit av vår tomt. :) Jag älskar tussilago. Jag plockade jämt sådana direkt det blev vår när jag var liten. Så nu när tussilagon kommit så är det vår! Nu är det bara att invänta vitsipporna! :) Jag vet ett ställe här inne i stan som det brukar krylla av vitsippor, jag ska åka dit om några veckor och se om jag hittar något.
 
 
Snön har även smält bort på vår uteplats på framsidan. Men på vår gård och här uppe i Slättaskogen finns det som sagt en hel del snö kvar.
 
 
Snön har även börjat smälta på baksidan. Så jag tror faktiskt våren är på väg!
 
För att se de andra bloggarna som är med i vårteckensutmaningen gå till Annica
 


Oj, våren har verkligen gjort intåg i Falun. Och en tussilago hemma på tomten är så mycket vår som det bara går att få =)
Hoppas du får en fortsatt trevlig påskhelg!
Kram Annica

Svar: Ja men det tycker jag. :) Nu är det på väg. :) Tack så mycket! Och detsamma till dig! Kram
Susanné

2013-03-31 // 21:02:03
» Mia

Ja tussilago är verkligen ett vårtecken :) Så de har redan titta fram, det trodde ja inte. Kikade idag när vi var ute på promenad, men trodde det var för tidigt...

Kram Mia

Svar: Ja jag blev också förvånad när jag såg den. Men det var verkligen kul att se den. :) Troligtvis så är det väldigt varmt där så det är väl därför den har kikat fram. :) Kram
Susanné

2013-03-31 // 21:28:47

Tussilago! Då är det VÅR! Hurra!!! Solen i miniatyr. Här får vi glädjas åt solen på himlen, för i dikena finns inga små gula solar ännu.

Svar: Ja men visst känns det som vår när man hittar de söta små tussilago :)
Susanné

2013-03-31 // 22:28:00

Nä nu....grr har du redan tussilagon i backen däruppe i Falun, medan jag här söderut inte har sett en enda! Men, jag får fortsätta leta och säga grattis till dej istället!

Svar: ja är det inte mysigt. :) Hoppas ni får några snart också!
Susanné

2013-04-01 // 18:57:22

Idag har jag förevigat de två första tussilagona i byn!
Tänk vad glad man kan bli för så lite...

Svar: Men vad härligt!! :) Ja visst blir man så glad för så lite när man ser tecknen på att våren är på väg och att blommor finns ute i det vilda. :) Blommor är något som kan göra en glad och lycklig! :)
Susanné

2013-04-03 // 23:18:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin