Virkad grytlapp DIY med beskrivning

Hej på er!
 
I förrgår kväll hade jag inget speciellt för mig. Simon jobbade kväll och jag satt och plöjde igenom Private Practice och jag kände att det var dags att börja med något nytt virkprojekt så jag virkade ihop en grytlapp. Jag utgick från zick zack mönstret.
 
 
Jag har utgått från samma mönster som jag gjorde filten här om veckan. Ni hittar beskrivningen i ett Youtube-klipp här: Klicka här om ni inte förstår videon som säg till!
 
I detta zick zack mönster så ökar man alltid med 14 maskor. Så bredden blir alltså 14, 28, 42, 56 osv. Beroende på hur bred du vill att den blir. Min grytlapp är 42 maskor. Följ sedan bara videon så kommer det gå super bra!
 
När jag sedan kommit fram till att jag var klar så virkade jag två varv med vanliga fasta maskor runt hela grytlappen. Sedan avslutade jag med att göra luftmaskor i ena hörnet så den kan hänga om man så önskar. :)
 
 
 
Ja så kan det gå när man vill virka lite. Så, vad ska mitt nya projekt bli? jag vet inte riktigt. Jag har lite idétorka måste jag erkänna. Lite trist. Men det kanske kommer tillbaka. Det brukar det göra. :)
 
Ni får ha en super bra helg! Jag ska fortsätta se på Private Practice på Viaplay. Jag är helt torsk på den serien. Och jag är på sista säsongen. Aj aj! 
 
Ha det gott!
 

En liten tomte! :)

Hej! 

I går fyllde jag år. Tänk när man var liten älskade man att fylla år! Nu vill man helst slippa då man inte vill bli äldre. Men det är inget man kan påverka så. I går fick jag alla fall lite presenter som jag tänkte visa! :)

Av mina föräldrar fick jag en jätte söt vit tomte då jag gillar vitt! Dessutom är den i tyg och fylld med ris så det gör inget om en katt skulle välta ned honom. 
Söt va? Sedan skulle jag få den sak de fixat tillsammans med bror min på Söndag. Spännande!

Av Simon fick jag en vaniljtvål formad som ett hjärta från Body Shop som jag tittat på tidigare samt en JÄTTE stor glasklocka från Housedoctor  jag gillar Housedoctors grejer och denna fanns på önskelistan. Jag har inte bestämt mig ännu vad jag ska ha i den men har satt i lite saker så länge så den inte är tom. 
Det "silverfatet" jag satt den på passade verkligen perfekt! Som hand i handske! Och vet ni vad? Jag fyndade den för 10 kr (!!) på loppis! ^^

Det gamla strykjärnet som står i är en riktigt tung rackare och den har jag fått från Simons mor. Jag gillar det!

Jag har även satt i ett LED-ljus så man kan ha lite mysbelysning där inne utan riktiga ljus. Perfekt! :)

Ha det gott!Recept på regnbågssockerkaka med Annanassmak. :)

Hej Hej!
 
I dag är jag ledig! Jag har världens bästa schema denna vecka! :) Så skönt! Så nu sitter jag och ser på lite Private Practice. Jag tänkte samtidigt visa en bild på en regnbågssockerkaka med annanassmak och självklart dela med mig av receptet. Egentligen är det ett busenkelt recept så ni som har ett sockerkaksrecept ni gillar. Använd det! Det recept jag använder är nedan:
 
Sockerkaka:
 
150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Smaksättning: Panduro har fler smaker till bakning i sitt baksortiment. Jag har köpt Annanassmaken dem har där som smakar riktigt riktigt bra!
 
Glasyr: 
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Karamellfärger i flera olika färger
 
 
Beskrivning:
 
Smält smöret och vispa smöret och sockret fluffigt. Sätt i äggen, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och droppa i smaksättningen i form av Annanassmak eller annan smak ni önskar. Smaka efter om smaken är så framträdande du önskar. Häll sedan smeten i en ströbrödad sockerkaksform.
 
Sätt ugnen på 175 grader och låt den stå inne i ca 40-45 min.
 
När ni tagit ut kakan låt den svalna lite grann innan ni sätter på glasyren. Glasyren är jätte lätt att blanda till. Ni sätter i 2 tsk vatten i så många skålar du vill ha färger. Sätt sedan i 1 dl florsocker och rör runt samtidigt så det inte klumpar sig. Klika i ett par droppar färg. Sedan är det klart!
 
Garnering:
 
Häll på färgerna 1 och 1. Lått första färgen torka innan nu häller på andra färger och låt andra färgen torka innan du häller på tredje färgen osv. Häller ni på dem samtidigt vill gärna färgerna blanda ihop sig med varandra.
 
Nu är kakan klar!
 
 
 


bloglovin