Recept på regnbågssockerkaka med Annanassmak. :)

<
Hej Hej!
 
I dag är jag ledig! Jag har världens bästa schema denna vecka! :) Så skönt! Så nu sitter jag och ser på lite Private Practice. Jag tänkte samtidigt visa en bild på en regnbågssockerkaka med annanassmak och självklart dela med mig av receptet. Egentligen är det ett busenkelt recept så ni som har ett sockerkaksrecept ni gillar. Använd det! Det recept jag använder är nedan:
 
Sockerkaka:
 
150 gram smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Smaksättning: Panduro har fler smaker till bakning i sitt baksortiment. Jag har köpt Annanassmaken dem har där som smakar riktigt riktigt bra!
 
Glasyr: 
1 dl florsocker
2 tsk vatten
Karamellfärger i flera olika färger
 
 
Beskrivning:
 
Smält smöret och vispa smöret och sockret fluffigt. Sätt i äggen, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och droppa i smaksättningen i form av Annanassmak eller annan smak ni önskar. Smaka efter om smaken är så framträdande du önskar. Häll sedan smeten i en ströbrödad sockerkaksform.
 
Sätt ugnen på 175 grader och låt den stå inne i ca 40-45 min.
 
När ni tagit ut kakan låt den svalna lite grann innan ni sätter på glasyren. Glasyren är jätte lätt att blanda till. Ni sätter i 2 tsk vatten i så många skålar du vill ha färger. Sätt sedan i 1 dl florsocker och rör runt samtidigt så det inte klumpar sig. Klika i ett par droppar färg. Sedan är det klart!
 
Garnering:
 
Häll på färgerna 1 och 1. Lått första färgen torka innan nu häller på andra färger och låt andra färgen torka innan du häller på tredje färgen osv. Häller ni på dem samtidigt vill gärna färgerna blanda ihop sig med varandra.
 
Nu är kakan klar!
 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin