DIY att göra pompoms av tyll

Hej!

Jag tänkte bjuda på ett enkelt MEN snyggt DIY så här på Onsdagskvällen. Jag hittade nämligen så sjukt fint tyll på Stoff och Stil när jag och Simon var där i helgen. Dessutom bara 17 kr/m! Billigt! Köpte ljusrosa, orange, mörkrosa och lila, de hade hur många fler färger som helst som var jätte fina! De har även webbutik på www.stoffochstil.se 

Denna jag ska visa er blev ljusrosa! 


Det ni behöver är:

Sax
Ca 1 meter naturtråd eller annat rejält grovt snöre
Tyll 
Trubbig nål
Måttband
Dekorationsband


Börja med att klippa ur rektanglar ur tyllen. Jag gjorde mina ca 20 x 35 cm. Klipp ut så många du vill ha. Ju fler desto tätare. Jag använde 4 bitar.


Innan du börjar sy, gör en rejäl knut i slutet på snöret så inte snöret följer med genom hålet i tyllen. 

Sy sedan stygn upp och ner från mitten på kortsidan till mitten på nästa kortsida. Alltså sömmen går över hela långsidan i mitten. Dra sedan allt eftersom så det blir "veckigt" när du sytt klar ena tyllbiten fortsätter du bara med nästa.


När du gjort så på alla bitar så de alltså är påsydda på samma snöre dra då åt rejält! Tryck sedan igen nålen och tråden genom tyllbollens mitt så trådändarna hamnar på samma sida. Knyt sedan ihop dem med en dubbelknut klipp bort ändarna

Ta nu fram dekorationsbandet tyllbollen ska hänga i och pilla den under dubbelknuten och knyt ihop bandet till en stor öggla. KLAR!

Plätt lätt! Ledsen att det inte blev så många bilder steg för steg. Hoppas ni förstod beskrivningen annars hör av er! 


Jag skulle nästan gjort en av mörkare tyll nu när jag skulle visa resultatet då den var jäkligt svår att på tydlig när den var så ljus men det är lätt att vara efterklok!

Lycka till!

En kväll vid ån.

Hej!

I dag efter jobbet så tränade jag med en vän. Drygt som vanligt vilket är bra! Sedan vet ni vad jag gjorde sen? Jo, matade änderna vid ån. :) Så Simon och jag matade de små änderna i ca 30 minuter så när vi gick därifrån så var de mätta. Det känns bra! 

Egentligen är jag rädd för fåglar. Så jag håller mig på avstånd. Jag har dock inget emot att titta på dem de kan vara fina och jag matar dem gärna. Men när det kommer till änder är jag inte ett dugg rädd! Dem är jag så van vid. När jag var liten matade vi alltid änderna i parken nere i Ystad där vi var mycket på somrarna. Och vi matade även änderna i Stadsparken hemma i Falun mycket. 


Här ser ni änderna. De var så många i början! Känns bra att de kan somna mätta. :)

Ha det gott

Tips på snygga! Billiga! Filtar/plädar!

Hej på er!

Jag har hittat (men inte köpt) riktigt fina filtar/plädar i fleece som passar perfekt till hösten vintern. Med snöflingor på! Mys!

Är ni som mig att direkt hösten kommer är det dags att tända ljus vilket doftljus är ett måste! Väldigt gärna yankee candle! Och så vill man ha massvis med kuddar och filtar som man kan mysa ner sig i!

I alla fall. Filten! Den finns i vit med röda snöflingor och i röd med vita flingor. Ser ut så här: 


Jag gillar dem! Dock har jag gott om filtar så inga fler för mig. :)

De här kostade iaf 39 kr på ÖoB. Bra pris för snygg sak!

Ha det gott!

/Sus


bloglovin