Vår kommande altan

Hej på er!
 
Som ni vet så ska vi bygga vår altan i sommar. Vi har lämnat in bygglov till stadsbyggnadskontoret men har ännu inte fått det godkänt. Dock avser bygglovet endast taket. Vilket innebär att vi kan börja bygga på altanen bara vi inte gör något åt taket förrän vi fått det godkänt.
 
Jag tänkte visa er en bild hur den kommer att se ut.
 
 
Ser det inte fint ut ändå? Vi är i alla fall nöjda med hur det ser ut. :) Så tanken är att vi ska börja lite smått med stommen under Maj månad. Kul!
 
 
 

Att pimpa en gammal bänk

Hej!
 
Vet ni vad? I dag har jag och Simon fixat lite. Det började så här att jag såg ett gammal skruttig bänk på en loppis här i stan. Den höll på att falla ihop. Hade man satt sig på den hade den fallit ihop då benen var så rangliga. Men allt går ju att fixa tänkte jag. Den kostade ju ändå bara 100 riksdaler. Sagt och gjort jag köper den skruttiga bänken som såg ut så här:
 
 
Här hade Simon slipat av den då den var lackad innan. Sedan tog vi och lossade på benen och satt i rikligt med trälim då det limmet som en gång suttit där var typ borta. Men den har nog några år på nacken också bänken lilla.
 
Sedan var det bara att sätta igång och måla den vit! Rekommenderar er att använda vattenbaserad färg då oljefärg tar frukstansvärd tid att torka. Vi målade den i utefärg då tanken är att vi ska ha den antingen på uteplatsen på framsidan eller uppe på vår altan.
 
Så nu när den var målad vit så var det bara att sätta tänderna i den och skriva på den. Jag tänkte att det skulle bli en "Ljugarbänk" så därför skrev jag helt enkelt ordet "Ljugarbänk" på den. Så nu kan jag och Simon sitta och ljuga oss blå på bänken och det är fortfarande helt okej för vi sitter ju på bänken. Så bjuder vi in er till en pratstund på ljugarbänken då ska ni nog hålla er undan. :)
 
Så här blev den i alla fall.
 
 
 
 
Jag är riktigt nöjd med den faktiskt! Det bästa av allt är att jag har målat dit texten. För om man gör decoupage så syns oftast kanterna på det du har valt att klistra fast vilket inte är min grej. Tycker det blir bättre när det är handmålat.
 
Jepp Jepp. Så kan det gå när en ful gammal bänk för nytt liv. Förutom kostnaden för bänken så var det gratis att fixa den då vi hade färg hemma. Lagomt pris! Inte sant? :)
 
 

Att måla lite

Hej hej!
 
Vi har några pallkragar i trädgården som vi ordlar lite av varje i. När vi införskaffade dem förra sommaren så ville vi ha dem svarta. Men då färgen vi har till huset är galet dyr så köpte vi en billig svart på Rusta. Problemet var bara att färgen blev inte svart när den torkat utan mörkbrun. Not to good. Så i år bestämde jag att de skulle målas om!
Se före och efter bilderna här nedan. :)
 
 
Nu ser man inte den bryna nyansen på håll. Men bruna var de jäklarna.
 
 
Vi målade dem lite halvslarvigt för att den gamla färgen skulle skina igenom litegrann så att det ska se lite ruffigt ut. Snyggt tycker jag! :)
 
Nu ska jag ta och göra i ordning mig, jag ska träffa en kompis på stan och äta en sen lunch, passande när man har ledig helg! :)
 
Ha det gott!


bloglovin