Att snickra ett ljuslåda

<
Hej!
 
Jag är ju ganska pysslig av mig. Oftast när jag ser något jag tycker är fint så vill jag testa att bygga/göra en likadan själv innan jag köper den då jag anser att mycket är så enkelt att göra själv. Om man är hyffsat händig. Jag såg att min mamma hade en ljuslåda i tvättstugan som jag tyckte var jätte fin. Dock är den inte lik min ljuslåda som jag snickade ihop alls. MEN den gav mig inspiration att göra en egen.
 
Simon hade tre stycken brädor/trall på baksidan som legat ut i ur och skur, sommar som vinter sedan vi flyttade in i huset. Så jag frågade honom om jag fick ta dem för att göra en ljuslåda. Det var okej, han ville ändå inte använda dem när de legat oskyddade så länge. Den blev så här när den väl var klar.
 
 
Så då var det bara att börja! Jag använde mig av en Kap- och Geringsåg för att få brädorna rakt sågade, sedan använde jag en dyckertpistol som det behövs en kompressor till för att använda. Men det går givetvis med en vanlig fogsvans (vanlig såg) och spik. Sedan vart det bara lite färg som behövdes. När den sedan var målad så var det bra att måla dit texten. Jag tyckte "Ljus i vårt hus" var en lämplig text till en ljuslåda. :)
 
 
 
Jag blev nöjd med den. Tänk vad lite färg kan göra med gamla plankor. :) Jag har några till snickeriprojekt faktiskt, vad det är för något? Det får ni se när jag är klar. :) Men jag tänkte börja med ett av dem kanske i helgen. Vi får se om det finns tid. Annars blir det om någon vecka, dock är det saker jag ska ha i trädgården så jag ska göra dem ganska snart. Sedan får man väl se om det går åt pipan eller inte. :) Hihi.
 
Ha en fin fredag!
 
 


» Sofia

Gud vad snyggt det blev! Älskar det vita träet.

Svar: Tack så hjärtligt! :) Jag blev väldigt nöjd själv. :) Det finns så mycket man kan göra av så lite!
Susanné

2014-04-11 // 13:47:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin