Att visa en bild på huset samt Todo för sommaren.

<
Hej!
 
Jag hittade en bild på huset bland mina bilder som är tagen förra sommaren. Tänk vad härligt att vi går mot varmare och ljusare tider nu. :)
 
 
Detta kort är taget ganska tidigt förra sommaren tror jag. Eftersom mot huset som ni ser på höger sida finns sedan förra sommaren en mur.
 
Vad ska ni göra hemma hos er i sommar? Vi ska i alla fall bygga altanen på baksidan. Det kommer bli så sjukt härligt att få en altan på baksidan. Det som är tråkigt bara är att man måste söka bygglov för altantaket om det ska vara över 15 kvm. Så det är ju en tråkig kostnad men vad gör man inte. 15 kvm är ju pluttlite så det går ju inte. Vi ska ha ca 35 kvm takad altan.  Sedan så kommer ca 35 kvadratmeter vara icke takad, det kommer bli ett soldäck. Då altanen kommer bli ca 70 kvadratmeter totalt. Den kommer bli 16 meter lång så det är en bit. Men lika bra att bygga en riktig på en gång när vi ändå håller på. Jag kommer ju vilja ha massvis med möbler, kuddar, blommor osv som tar plats. :)
 
Under taket ska vi ha en rejäl matplats, Simon vill bygga ett utekök. Dock är det inget som är skrivet i sten ännu. Det beror på hur stor matplatsen blir om det får plats. Sedan ska vi troligtvis ha en loungedel under taket. Jag ska hitta en snygg matta som vi kan ha där också då det ska vara inomhuskänsla där.  På soldäcket är tanken att vi ska ha amerikanska däckstolar som man kan sitta och mysa i med lite kuddar och filtar. Sedan får vi vad som vi mer får plats med.
 
Staketet runt altanen blir ribbor, som ligger ner. Ej stående. Det blir av 45 x 21 mm virke. Detta hade jag bestämt redan innan vi ens hade planer på att bygga hus hur staketet skulle se ut. :) Hihi.
 
Vad mer ska vi göra då? Ja ni se på bilden ovan på utanplatsen på framsidan så ska vi också sätta ribbstaket så att vi får lite insynsskydd när vi sitter på framsidan. Dock vet jag inte VAD vi ska ha på den delen vi byggde ut förra året? För matplatsen har vi ju redan under fönstret. Det blir troligtvis att vi gör någon mysig viloplats eller liknande.
 
 
Sedan funderar vi på att sätta häck på framsidan. Längst tomtgränsen mot vägen som ni ser här ovan. Dock har vi inte bestämt oss ännu. Vi har velat lite mellan häck och staket. Staket är ju riktigt snyggt och stilrent och det skulle då vara samma som det vi har på altan och uteplats. MEN det blir så frukstansvärt lortigt när det står vid vägen. Det är inte så kul att tvätta staket och måla om med några års mellanrum. Häck är ju också snyggt om man köper en häck som går att klippa som en mur. Men just nu lutar det mer åt en häck så man får lite grönska också. Vad tycker ni? Sedan får vi se om vi har tid att göra det i år då det tar lite tid att bygga altan osv.
 
Det är faktiskt bara det vi har planerat för denna sommar. Inte alls speciellt mycket tycker jag. Så det blir nog bra. Jag och Simon har tre veckor gemensam semester så då ska vi nog hinna klart med altanen. Vi har tänkt att stommen ska vara klar innan vår semester börjar. Vi tar hjälp för att få den på plats en helg hade vi tänkt. Sedan när vår semester börjar så ska vi köra stenhårt så att altanen blir helt klar under semestern.
 
Det känns helt underbart att få en altan faktiskt. :) Tänk ljumma sommarkvällar att sitta ute på altanen och ha det skönt i någon mjuk och skön fotölj eller rottinggrupp. Eller snurra in sig i en mysig filt och sitta och lyssna på regnet? :)
 
 
 
 
En till sak vi ska göra denna sommar är att slipa av den bets/olja eller vad det heter vi målade trapp och verandan i förra året. Ni ser här ovan hur den såg ut. Nu ser den bara allt för illa ut. Då det inte var någon bra grej tydligen då sjukt mycket har lossat under vintern så det blir att slipa rent och göra om med en annan. Jag funderar på Sioo någon som har erfarenhet av det? Annars funderar jag på "Järnvitriol" och sedan lacka ovanpå det. Då jag har hört att Järnvitriol i sig inte skyddar utan det ger bara det väderbitna utseendet. Vill man ha skydd får man sätta det ovanpå. Fast vad vet jag?
 
Ha det gott!
 
 
 
 
 
 
 
 


Så fint de va :) Glad påsk :)

2014-04-19 // 10:06:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin