Vårteckensutmaning

<
Hej. I går jobbade jag sent till 22:15 därav kommer vårteckensutmaningen i dag. Dagen i dag har varit en riktig jävla skit dag rent utsagt. Inte ens vädret och våren gör det bättre. Kan saker inte bara fungera? Jävla bakslag hela tiden! 
 
Nog om det. Våren spirar som aldrig förr. Jag sitter ute på baksidan i detta nu och det är klarblå himmel och vårfåglarna sjunger för fullt. Jag ser citronfjärilar som jagar varandra. Krusbär och vinbärsbuskarna är fulla med gröna små blad. Vi har även fått besök av någon jäkla stor fjäril som sitter på dörren till vårt förråd i solen. Den är ca 7-10 cm lång. Vet ni vad det kan vara?
 
 
 
Under veckan följde jag med mina föräldrar till Plantagen då vi skulle dit och kika lite. Vi hittade då ett varsitt Rosenmandelträd det är ett träd med underbart rosa blommor, påminner lite om körsbärsblommor men helt rosa! På ett Körsbärsträd är det ju vita blommor, förutom på prydnadskörsbär de har rosa. Detta lilla träd vi köpte är ympat tror jag det heter? Vilket innebär att det inte blir högre än den högd den är nu. :)
 
 
 
 
Jag älskar verkligen träd som blommar! Speciellt i rosa då det är en favoritfärg. :) Vi har inte bestämt ännu vart vi ska ha den men vi får se.
 
Sedan så spirar det för fullt ute i trädgården. Det har faktiskt kommit upp ca 10-15 "grupper" med scila då jag planterade ett antal lökar i varje grupp. Så hoppas det är ännu mer nästa vår. :) Jag tog kort på en som ännu inte slagit ut då jag inte fick ett riktigt bra kort på de redan utslagna.
 
 
Jag tackar verkligen Annica (http://annicaostlund74.blogspot.se/) som jag frågade förra våren vad denna underbara blomma hette då jag inte hade en blekaste. Vilken tur att det finns hjälpsamma människor. :) Det finns så oerhört många snälla människor runt om i bloggvärlden.
 
Sedan så har det faktiskt kommit lite blad på våra två fläderbuskar. Simon håller timmarna för att det ska komma bär på dem i år då han älskar fläder, då har han beställt flädersaft, det ska vi givetvis kunna ordna. :) Om vi får bär så att säga.
 
Simons citronträd har även tagits ut från vinterförvaringen så att den får nu vara ute i solen på dagarna. Så får den sova inne på kvällarna. Han har en gul citron och en som är på G. Sedan så har det kommit flera blomknoppar och flera skott med nya blad så den verkar ta sig fint. Dessa blommor på citronträdet doftar dessutom helt underbart!
 
 
 

Jag planterade även penséer för ca 1 vecka sedan. Så himla fina, det är en favorit. :) Så här ser de ut.
 
 
Jag avrunder denna vårteckensutmaning med en bild från min Mammas rabatt, hon har flera grupper med denna underbara blomma. Är den inte så himla vacker?
 
 

Ja mycket bilder blev det denna gång! :) Hoppas ni vår en härlig vecka med mycket sol och värme!
 
Ha det gott.
 
 


Underbara vårbilder!
Vi brukade göra fläderblomssaft på blommorna. Får hoppas att vår nya fläderbuske får tillräckligt med blommor i år bara!
/Caroline

Svar: Ja det går ju även att göra på blommorna. :) vi satt vår buske förra året så vi fick typ 3 blombuketter. :) ja vi håller tummarna vi får fläder i år så det räcker till saft!
Susanné

2014-04-21 // 18:31:03

Vissa dagar är bara så där jäkliga, men när man jobbat sig genom dem så kommer man ut som en starkare människa. Så jag hoppas det löser sig för er!
Trädet är verkligen urtjusigt, vilka vackra blommor!
Vi är lite sugen på ett bigaråträd, både för vackra blommor men mest för bärens skull.
Vad roligt att citronplantan tog sig, jag fick ett citrusträd av min mamma för någon vecka sedan som börjat lessna på hennes lägenhet så jag hoppas den ska trivas bättre i vårt uterum.
Ha en fin vecka!
Kram Annica

Svar: Tack för de fina orden! :) du har rätt när man väl kommer ur saker kommer man ur det som en starkare och ny människa. :) tack jag älskar trädet! Bigarråträd låter som en bra idé smarriga bär och fantastisk blomning! :) jag tror det kommer trivas kanon i uterummet det är ju ljust säkert. :) den gillar att vara ute på sommaren och stå lite mörkt på vintern och lite svalare. :) kram
Susanné

2014-04-22 // 15:28:45

Många fina bilder! Inte en susning om vad det kan vara för fjäril, men det är ju spännande när det dyker upp nåt som verkar lite ovanligt.

/Anette

Svar: Tack! Nej det var en liten klurig rackare den där fjärilen. :)
Susanné

2014-04-22 // 21:20:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin