Att spara sommaren på burk

<
Hej!
 
Vilken sommar vi har haft! Tycker ni inte? Alltså hur många fina dagar hade vi inte i Juli? Det går nog absolut att räkna på en hand hur många dåliga dagar vi hade. Helt underbart! För ca en vecka sedan då jag och Simon var ute hos mina föräldrar så passade jag på att skörda lite av från mammas lavendelplantor. Jag ska själv ha lavendel när jag har anlagt våra rabatter. Men just nu så får det bli att norpa hemma hos dem. :)
 
 
Vad jag ska ha lavendeln till? Jo jag ska bland annat sy små påsar som jag kan sätta lavendel i för att sedan sätta i mina mindre virkade verk som Skinny Hearts, små ugglor osv. Så att man kan ha en sådan som en "doftpåse" modell finare. :)
 
Så hur gör man då? det hela är busenkelt. Man skördar dem helt enkelt med hela axet så som ni kan se på bilden. Knyt sedan ett snöre och låt de hänge upp och ned i ett svalt och mörkt rum. Jag lät mina hänga i ca 1 vecka. Sedan så var det dags att plocka bort det lila från axen.
 
 
Så här är helt enkelt sommaren på burk. Lavendel luktar ju himlans gott så länge det inte luktar to much. Ett litet tips är att sätta lavendel i sockret om man vill ha lite lavendelsmak på det. Kanske till en dessert? Eller till Pannkakan? :)
 
Virkdags, helt bestämt nu!
 
Ha det gött!
 
 
 
 


Så fin bild, älskar verkligen "tavlan" :)

Svar: Tack! Vad snäll du är! :) Jag har gjort den själv av en tegelpanna. :)
Susanné

2014-08-02 // 22:43:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin