DIY Filévirkad grytlapp

Hej på er!
 
I går så kände jag ett riktigt sug i virktarmen så jag började virka och också virka klart en grytlapp som filevirkas. Man gör som en filé först, alltså ser ut som ett rutnät sedan utgår man från det och virkar spets etc. Jag tror inte att det är något för nybörjare faktiskt. Men alltid värt ett försök! Jag har tänkt göra denna en längre tid. MEN jag har inte orkat engagera mig men nu var det dags!
 
 
Mönstret hittar ni HÄR
 
Här nedan kommer lite bilder på min rackare!
 
 
 
 
 
Jag är ganska nöjd faktiskt. Det blir nog flera, den tog ca 4 timmar att göra skulle jag tippa på. Den var faktiskt rolig! Lite annorlunda virkning mot det man är van vid! :)
 
Ha en riktigt härlig helg!
 
 
 
 
 

En söt lykta

Hej på er!
 
Jag tänkte visa er en jätte söt lykta som vi hittade när vi var ute och kikade lite. Vi hittade den i mellandagarna så det är ett tag sedan. Den var nedsatt till halva priset så den kostade bara 75 kr. :) Jätte fin och ganska stor dessutom!
 
 
Även fast den är röd så får den vara framme hos mig så länge det är vinter. Jag tycker inte att den nödvändigtvis är en jullykta. Hjärtan kan man ju ha när som. Jag gillar den i alla fall. :) Blir ett mysigt sken! :)
 
Nu är det dags att börja med maten, sedan ska vi slänga oss i soffan och se på Dexter på Netflix. Jag ska givetvis virka också. En självklarhet i soffan! Ingen kväll utan virkning, det är ett ordspråk har jag hört? :) 
 
Ha det gott!
 

DIY Virkade stövelmanchetter/boot cuffs

Hej hej!
 
I går virkade jag ett par stövelmanchetter till mig. De var jätte lätta faktiskt så jag skulle tro att även en nybörjare klarar av detta. Dock är standardmönstret på engelska. Jag har inte gjort exakt efter det utan jag gjorde om det lite och jag tänkte dela med mig av det. Men för er som vill ha standardmönstret: Klicka här
 
Jag har faktiskt gjort några videor som tar upp hur man gör varje ny del av mönstret för er som inte är vana virkare ska kunna hänga med. Jag hoppas det är tydligt nog. Annars är det bara att fråga. Videoklippen finns längre ner.
 
De ser ut så här:
 
 
 
 
 
Ja nu var det kanske inte jätte bra bilder. Men ni förstår tanken. De ska helt enkelt piffa upp lite grann till ett par stövlar. Jag har virkat mina i Svarta Fåret Tilda i färgen blekgrön och det gick åt 1 nystan till båda. Jag använde virknål 3,5.
 
Kort beskrivning av förkortningar:
 
fm = fastmaska
lm = luftmaska
st = stolpe
sm = smygmaska
 
Här kommer beskrivningen jag skrev ned under tiden jag virkade:
 
Varv 1: Virka fm (fasta maskor) så många så de passar runt din vrist. Observera att du alltid ökar med 3. Exempelvis 72, 75, 78, 81 fm etc. Jag gjorde 81 fm.
 
Varv 2-5: 1 sm i första på varje maskan på varje varv. Sedan gör ni fm varven ut.
 
Varv 6: 1 sm i första maskan sedan 3 lm  + 1 st. Hoppa över 2 fm och gör sedan 1 st, 1 fm, 1 st i den 3:e fm från nålen. Hoppa sedan över 2 fm igen och fortsätt lika varvet ut, du avslutar varvet genom att göra 1 sm högst upp i de 3 lm du började varvet med. Här nedan har ni en liten video på hur varv 6 påbörjas.
 
 
 
Innan vi börjar på varv 7. Ni kan nu se på varv 6 att ni har virkat ser ut som tre kanter där ena trekanten har udden/spetsen nedåt och den andra har udden/spetsen uppåt.
 
Varv 7-11: Gör sm till närmaste trekant där ni har udden/spetsen uppåt. Gör sedan 3 lm + 1 st, hoppa över den trekant med udden nedåt och gå direkt till nästa trekant med udden uppåt där gör ni 1 st, 1 lm, 1 st fortsätt så varvet ut. När ni gjort klart varvet gör ni en sm  högst upp på de 3 lm som ni startade varvet med. Här nedan finns ett klipp på hur ni påbörjar varv 7 sedan gör ni likadant när ni börjar de andra varven fram till när ni ska gå på varv 12.
 
 
 
Varv 12: Nu när ni ska göra varv 12 så ska ni göra 3 fm i varje V där spetsen är nedåt. (Alltså, de med spetsen uppåt hoppar ni över) Gör så varvet ut. Se video nedan.
 
 
Varv 13-14: 1 sm i första maskan, sedan 1 fm i varje maska.
 
Varv 15: Nu ska vi göra "snäckskal" ni gör då så här. Gör 1 sm i första maskan. Hoppa över 2 fm gör sedan 6 st i 3:e maskan från nålen. Hoppa sedan över 2 fm och gör 1 sm i 3:e maskan från nålen. Fortsätt sedan varvet ut, avsluta varvet med en sm i samma maska du gjorde den första sm på detta varv. Se video nedan.
  
 
Hoppas ni får glädje av detta! Jag kommer i alla fall garanterat göra fler! :)
 
Ha det gott!


bloglovin