DIY att göra en kamerarem av läder!

<
Hej Hej!
 
I går var det Midsommarafton, hoppas er Midsommarafton var bra, vår var jätte bra! Förutom att vädret inte visade sig från sin bästa sidan. Vilket är ganska vanligt på Midsommarafton. Men vi åt gott med grillat och sedan så knäckiga pajer till efterätt! :)
 
Här under veckan om jag minns rätt, i Måndags så gjorde jag en ny kamerarem till din systemkamera då jag tycker dem som medföljer till kamerorna är så djävulskt fula. Jag ville ha något lite femininare och helt enkelt piffigare. Så jag gjorde en egen. Nu är bilderna kanondåliga eftersom jag var tvungen att ta kort med mobilen då som sagt kameran är själva grejen i detta DIY. :) Så här ser den ut i alla fall.
 
 
För att göra denna behöver ni följande:
 
1 meter läderrem 10 mm bred
1 meter läderrem 15 mm bred
2 stycken karbinhakar
2 stycken ringlås (öppningsbara), det går annars med vanliga ringar i någon metall
6 stycken skruvnitar
Håltång
Sax
Superlim
 
Så. Då börjar vi. Det ni börjar med är att göra de små läderringarna som kommer sitta i själva fästet i kameran. Ni kan se den läderringen allra längst ned på bilden nedan.
 
 
Det ni gör är att ni klipper en av ca 7 cm från läderremmen som är 10 mm bred. Sedan så tar ni håltången och gör ett hål i varje ände om lädret så det ser ut så här:
 
 
Sedan så får ni pilla in denna läderbit där på kameran man sätter in den vanliga kameraremen annars. När ni fillat in den så formar ni den till en cirkel. Ta sedan en skruvnit och tryck igenom bägge hålen. Sätt sedan på baksidan av skruvniten och skruva fast den ordentligt. Gör likadant på andra sidan. Ta seda ringlåset och haka fast i denna lilla lädercirkel. OBS om ni har en ring som inte är öppningsbar så måste ni sätta in ringen innan ni skruvar fast niten.
 
Det ni sedan gör är att ni tar vilken rem ni vill och mäter upp hur lång ni vill att kameraremmen ska vara. Lättast är att sätta den runt halsen för att komma fram till vad som är lagomt. Sedan tar ni ca 10 cm extra då detta kommer användas för att nita ihop lädret med karbinhaken.
 
 
 
På bilderna här ovan ser ni vad som ni ska göra nu. Ni ska få fast läderremmen i karbinhaken. Det ni gör är att ni trär in läderremmen i karbinhaken och sedan så mäter ni ungefär hur högt upp ni vill att niten ska sitta. Jag vill ha den en bit upp längst läderremmen så niten syns då jag tycker den är rätt snygg. Jag valde sedan att ha skruven av niten innåt så att inte skruven syns när man har den på sig, på övre bilden ser ni hur skruven ser ut. på nedre bilden ser ni det jag har utåt men smaken är som baken.
 
Det ni gör är att ni gör ett hål i änden av läderremmen. Sedan så gör ni ett hål på läderremmen på motsatt sidan. Sedan så är det bara att skruva fast niten. Gör lika på nästa sida och även på nästa läderrem.
 
 
Det sista ni ny behöver göra om ni vill. Men det blir lite piffigare. Det är att ni klipper av en bit 10 mm läderrem och snurrar runt ett var runt de båda läderremmarna och sedan limmar ni fast den runt läderremmarna. Sedan så är den klar!
 
 
Materialet till kameraremmen kostar strax över 200 kr att göra. läderremmar, karbinhakar och det ni behöver kan ni hitta i de allra flesta pyssel- och hobbybutiker. :)
 
Ha det gott!
 
 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin