DIY Att sy kuddar med passpoalband.

<
Hej.
 
Under eftermiddagen/kvällen så har jag sytt ett par kuddar. Det är verkligen superkul. Jag har sytt dem hos mina päron då min Mamma har en mycket flashigare symaskin än vad jag har. Sedan så är det bra med lite assistans. Tänk att jag lärde mig sy till slut? För ett år eller två sedan sa jag att jag skulle lära mig att sy någongång. Nu kan jag! Yeah!
 
I alla fall. Så här ser mina små kuddar ut som jag sydde.
 
 
Som ni ser har jag använt mig av "fototryck" som många syaffärer säljer. Dessa är från Stoff och Stil, de har även flera sorter. Jag har två kuddar till modell större jag ska sy, det är en igelkott och en uggla (så klart). :)
 
 
 
Det ni behöver är i alla fall följande:
 
Framsidan till kudden
Passpoalband
Tyg till baksidan
Symaskin
Nålar
Sax
Tråd
Innerkudde
 
 
 
Det ni börjar med att göra är att mäta innerkudden. Dessa är 25 x 25 cm alltså småkuddar mer för dekoration. Så med dessa så mätte jag ut så att framsidan var exakt 25 x 25 cm.
 
Obs, om det är exempelvis 3 cm som behöver klippas bort i båda ledderna (höjd och bredd) som på dessa så kom i håg att dra av hälften (1,5 cm) från varje sida. Alltså att ni drar av 1,5 cm från höger sida, sedan 1,5 cm från vänster sida. Sedan drar ni av 1,5 cm från ovansidan och drar av 1,5 cm från botten. Detta för att trycket ska vara fortsatt centrerat på kudden.
 
Klipp sedan till en baksida för kudden, detta gör du enklast genom att lägga framsidan mot tyget du ska ha som baksida, nåla fast och klipp sedan ut. Jag är lite wild and crazy när jag syr så jag nålar i princip aldrig. Men bäst är att nåla.
 
 
Nåla sedan fast passpoalbandet kant i kant med det som ska bli kuddens framsida. OBS! Ni sätter passpoalbandet på samma sida av tygbiten som trycket är på. Jag tycker dock att det är enklare att sy på passpoalband UTAN att nåla. Men det får ni känna er fram vad som är bäst för er. Som ni kan se så lät jag det vara lite längre på vardera sida som jag sedan klipper till när jag sytt fast det.
 
Så nu syr ni med raksöm, kom i håg att sy en liten bit i början, backa sedan och fortsätt sy framåt. Gör samma sak i slutet för att stärka ändarna. När du syr raksömmen så ska du sy så nära det bara går den rundade delen av passpoalbandet som sedan kommer utgöra den snygga kanten på kudden.
 
När du sytt hela vägen, klipp av passpoalbandet kant i kant med kuddens framsida.
 
Sedan syr du på passpoalbandet på motsatt sida om den du redan sytt på. Sedan tar du och gör samma sak på de två återstående sidorna.
 
 
Nu ska bakstycket sys på. Det ni gör då är att ni lägger rätsida mot rätsida, sedan syr du med raksöm runt hela kudden, i nedre kanten av kudden lämnar du en så pass stor öppning så du kan få in innerkudden. Stärk kanterna på samma sätt som innan.
 
Vänd sedan ut kuddfodralet så att du får utsidan utåt, sedan stoppar du i kudden. Nåla sedan fast öppningen och sy igen. :)
 
 
 
Det är småkuddrna på bilden som jag har sytt. Så det är alltså väldigt enkelt att sy till en snygg kudde själv. :)
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 


» bea

Snygga kuddar :-)

Svar: Tack så hjärtligt!
Susanné

2014-03-19 // 00:02:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin