Att fånga en känsla.

Hej!
 
Det där med foto, det tycker jag är att försöka fånga en känsla. I alla fall när man fotar ute i naturen, byggnader osv. Jag tycker verkligen om att fota. Det är ett intresse som växer för varje år som går. När jag är ute och fotar i naturen så försöker jag verkligen fånga en känsla. Ofta en harmonisk känsla. Jag visar inte så mycket av mina fotografier, jag vet egentligen inte varför. Kanske ska börja mer med det.
 
Här om dagen så började en av mina Pelargoner att blomma, det var en pelargon jag fick av min Mamma tidigt i våras. Den hade skjutit nya skott och här om dagen var det dags för knopparna att brista.
 
 
 
Jag tyckte de var så oerhört somriga. Med sina kritvita blommor och riktigt gröna härliga blad! Så jag kunde inte låta bli att försöka fånga det. Blommor är så himla härligt att fota. Jag gillar blommor, det är rogivande och harmoniska. De får en att må bra och slappna av. Det är bland det bästa som finns när man går ute en ljum sommarkväll för att kolla hur det går för växter och blommor. Allra helst på senvåren, försommaren.
 
Det tycker jag nog nästan är den bästa tiden. Det är då jag mår som bäst. När man vet att den ljusa tiden på året nyss har börjat. Man har det fina och ljusa framför sig. Allt börjar spira i trädgårdarna, man kan följa växtligheten från något visset till något fraktfullt och härligt! Det är helt enkelt underbart!
 
Jag har ett par ställen jag kikat ut som jag vill åka och fota på, jag har planerat att göra det under nästa vecka när Simon jobbar dag så han kan göra mig sällskap. Jag hoppas jag får några fina kort. :)
 
Ha det gott!
 
 
 
 

Bilder på Altanen efter några byggdagar. :)

Hej!
 
Förra helgen byggde Simon, min bror och Pappa på altanen, även denna helg. Jag var ledig i helgen så även jag hjälpte till. Det ni! Jag övervann min höjdrädsla under en kort stund och hjälpte Peter med läkten på Altantaket, sedan hjälpte jag till att sätta altantaket också. Skruvade fast dem och så. Simon fick hålla i stegen för att jag skulle palla att stå där uppe. Om jag säger så här. Jag var inte så uppkäftig. Hela stegen skakade rejält emellanåt för mina ben var som asplöv! Hihi. Men det är bra att jag får öva! Så Peter skruvade största delen av taket, jag skruvade de nedersta raderna mot gräsmattan till. Under tiden Jag och Peter fixade taket så fixade Simon och min Pappa lite med golvet.
 
De fortsatte sedan med golvet i går Söndag och i dag Måndag körde de stenhårt så det faktiskt blev klart!! :) Nu börjar det faktiskt närma sig slutet känns det som HELT sjukt! :)  Här har ni lite bilder:
 
 
Den är låååång! :)
 
 
 
 
(Ursäkta röran, men vi bygger om. Eller bygger till rättare sagt.)
 
 
 
Är det inte fint? Det är inredningsmani galore i mitt huvud just nu! Jag har möblerat den massvis med gånger i mitt huvud. Just nu håller jag på att leta efter matgrupp, loungegrupp, solsängar osv. :) Kul kul! Mindre roligt att betala. :P Men vill man ha det fint så får man väl öppna plånboken antar jag.
 
Det som kvar nu är följande:
 
- Sätta staketribbor
- Sätta överliggare
- Bygga inbyggnaden runt altanen
- Sätta dropplåtar vid altantaket
- Sätta vindskivor vid altantaket
- Sätta hängrännor
 
Jag har kanske glömt något. Men detta är det jag kommer ihåg. Sedan är det ju uteköket, dock får vi se om vi gör det i år eller inte. Det får tiden utvisa. :) Vi ska kika runt lite hur vi vill ha uteköket, vi har bestämt vart vi vill ha det. Men inte riktigt hur det ska se ut. :)
 
 
 
 
 
 
 

Att måla en byrå

Hej på er!
 
Förra året på semestern så köpte jag en liten 50-talsbyrå för 50 kr på Blocket. Den såg inte mycket ut för världen. Den var riktigt jävla ful faktiskt. Jag hittar tyvärr inte före bilden men ni får i alla fall se hur den blev efteråt.
 
Jag har funderat sedan förra sommaren vad fasiken jag ska göra med den. Först tänkte jag ha den helvit, sedan i en pastellfärg och ja, jag har helt enkelt inte vetat hur jag ska göra. Förrän nu! Tidigare under veckan så åkte jag till Nordsjö Idé och Design och köpte en pastellig mintgrön färg. Sedan hade jag vit sedan tidigare. Jag målade den först vit, sedan målade jag ruter på den. Jag har börjat gilla ruter, det var därför jag gjorde sådana. På lådorna målade jag små ruter, lite större på ovansidan och en jätte stor på vardera sida. Dock var det supersvårt att få med själva ruterna på bild eftersom de är i en ljus pastell hade kameran svårt att fånga upp dem. Dock så syns det tydligt i verkligheten.
 
 
 
 
 
 
Jag är i alla fall nöjd med den. Den passar bra in i stjänrummet. Jag målade den i en helmatt färg så att den inte ska se så ny ut. Jag ville behålla känslan av att den är rätt gammal. :)
 
Ha det gott!
 
 
 
 
 


bloglovin