Att baka en Butterkaka!

<
Hej!
 
I dag är det Söndag. Det har varit en ruggigt blåsig Söndag. Jag har haft problem med en sådan faslig huvudvärk senaste veckan. I Fredags var huvudvärken helt sjuk. Även tidigare under veckan så fick jag lov att lägga mig super tidigt i sovrummet och mörka ner hela rummet och ta huvudvärkstabletter så jag kunde ligga i mökret och tystnaden. Det gjorde det bättre. I dag har huvudvärken varit bättre men jag är rädd att den håller på att smyga sig på igen då jag känner en gnagande känsla i tinningen. Hoppas jag har fel!
 
I dag har jag och Simon bakat en butterkaka. Det är faktiskt väldigt enkelt, man gör en vanlig bulldeg. Dock så delar man inte upp den. Sedan så rullar man istället ihop den kortsida till kortsida för då blir den tjockare. Sedan skär man lite tjockare bullskivor och lägger sedan bullarna i en springform. När bulldegen har jäst klart sina två omgångar ser den ut så här:
 
 
Det gör absolut inget om den inte jäst fullt så här mycket då den kommer bli ytterligare lite större i ugnen. Nu ska den in i ugnen alldeles strax, men på en butterkaka så har man ju även vaniljkräm. Antingen kan ni göra en egen eller köpa en i pulversås i butiken. Sedan så spritsar ni vaniljkrämen i alla "hål" mellan bullarna. Sedan så ska bullarna penslas med ägg och sedan få lite pärlsocker på sig.
 
 
Nu så sätter vi in den i ugnen! Hur känge den ska köras får man känna av lite. Våran var nog inne i ca 30 minuter. När vi sedan tog ut den så lät vi den svalna en stund. När den hade gjort det så satt vi på glasyr på den då det brukar vara det på dem man köper. För att få ihop en glasyr så använder ni följande:
 
2 dl florsocker
1,5 msk vatten
 
Blanda sedan ihop och häll över butterkakan.
 
 
 
Här har ni det färdiga resultatet. Det var första gången vi gjorde en Butterkaka så resultatet måste ändå räknas som bra med tanke på det. Nu är det dock den jobbiga delen att äta upp rackaren. Jag är inte så mycket för fikabröd. Så det får nog bli Simons uppgift. Det är i princip bara Simon så fikar här hemma. Jag nöjer mig oftast med något att dricka.
 
Men vi kommer definitivt baka det igen! Väldigt smidigt om man ska få besök och så. Blir säkert att vi kanske gör en till eller så till helgen då Simon och min bror ska börja med stommen till vår altan på Söndag. Det känns riktigt pirrigt!! Ska bli så himla intressant att se hur det kommer att bli. :)
 
Nu ska nog jag ta och virka vidare på mitt pågående projekt. Det var ett tag sedan jag visade något projekt, kanske kommer framöver. :)
 
Ha det gott!
 
 


Ser verkligen jättegod ut, även om inte heller jag är så mycket för fikabröd. Fast just butterkaka kan jag ta en bit av, den med mest vaniljsås för jag gillar inte själva bullen =)
Vad spännande med altanprojektet, kommer bli jätteskönt att kunna använda den när den väl är på plats. Om sommaren tillåter så blir det som ännu ett rum i huset och man vill helst inte gå in om kvällen.
Hoppas du slappa huvudvärken och att den sedan håller sig borta!
Krya på dig kramar från Indien

Svar: Tack! :) Ja jag tycker också butterkaka kan gå ner om det är en bit med mycket vanilsås och mycket glasyr. :) Ja det är riktigt spännande det börjar bli lite pirrigt! Det kommer bli så himla härligt med en altan att sitta på under de varma sommarkvällarna. :) Som jag längtar. :) Kram
Susanné

2014-05-04 // 19:22:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin