DIY att pimpa däckstolar!

<
Hej!
 
Nu tänker jag ge er värsta tipset + att jag ska berätta hur ni kan pimpa till det hela.
 
Jo, ni vet amerikanska däckstolar? Sådana är ganska dyra historier de brukar gå på runt 1000 kr utan pall, dessutom brukar de bara vara vita de man kan få tag på. Men nu ni! På Jula kan man köpa själva däckstolen för 399 kr och pallen för 149 kr, så man får alltså däckstol + pall för 548 kr sjukt billigt! Så man får två för samma pris som en om man jämför. Denna är omålad dock men det tycker jag bara är bra. Då kan jag ju få den precis HUR jag vill. Jag vill inte ha saker precis som alla andra som ni säkert lärt er vid det här laget. De ser ut så här från början:
 

Riktigt snygg faktiskt! Så vill man kan man ju bara lacka den. :)
 
Men det gjorde inte jag. Jag fixade mina så att de ser riktigt väderbitna ut. De ser lite ut som att de har stått ute i skärgården i 50 år i ur och skur. Så här ser mina ut:
 

Visst ser den verkligen gammal ut? Jo visst! Jag tänkte berätta för er hur ni ska göra för att få dem att se ut på det här sättet. Det hela är mycket enkelt.
 
Vad behöver ni?
 
  • Däckstolen eller den trämöbel som ni vill måla.
  • Grå vattenbaserad utefärg
  • Vit vattenbaserad utefärg
  • Pensel
Jag har använt mig av en 70 mm fasadpensel. 70 mm passade perfekt för då kan man använda kortsidan av penseln till den smala partierna och den breda sidan till de större partierna. Men annars kan man givetvis ha en liten pensel också. Men det är jag för lat för att skifta mellan penslar. Då kör vi igång!
 
1. Det ni börjar med är att måla stol och pall i en mörk grå vattenbaserad utefärg. Jag målade våra i en grafitgrå. Så de såg ut så här:
 
 
När ni målat den grå så väntar ni på att den är torr och övermålningsbar.
 
2. Nu tar ni en vit vattenbaserad utefärg. Observera att ni nu INTE ska måla täckande. Utan ta bara lite lite färg på penseln så det bara är pytte lite på toppen. Sedan så stryker ni fram och tillbaka och verkligen gnider ut färgen på så stor yta som möjligt så att det är ett jätte tunt vitt lager på stolen. Ni kommer då få det resultatet jag fått på mina. Tänk på att det är bättre med för LITE färg på penseln för då kan ni alltid ta mer än om ni råkat ta för mycket. Måla sedan hela stolen och pallen. Kom i håg dra ut färgen så mycket det bara går utan att ta ny färg. Sedan är ni klara. :)
 
Här kommer lite fler bilder hur våra blev:
 
 
 
 
 

Jag tyckte det är så himla roligt att göra en riktigt makeover av saker och ting. :) Vi kommer köpa två till däckstolar sedan när altanen är klar, då komma allihopa få flytta bak till vårt kommande soldäck. Men så länge så får de stå på uteplatsen på vår framsida. :)
 
Ha det gott!
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin