Makeover av en lykta med sprayfärg (DIY)

<
 
Hej på er!
 
Nu har jag gått in i en riktigt sprayfärg era. Spraymålning galore! Men varför sluta när det blir bra! :) Eller hur? Jag har åter igen satt tänderna i något. Denna gång är det en lykta som jag köpte för säkert 8 år sedan. Den var svart med lite röda kanter. Med smaken jag har i dag så är den URFUL!! Så nu jäklarns så fick den en makeover!
 
Förebilden har ni här:
 
 
Ja usch vad ful den var! Blä!
 
Slutresultatet blev så här:
 

Ni ska få se lite fler bilder längre ned. Men först ska jag förklara hur jag gjorde.
 
Jag började med att plocka ur glaset ur den då jag inte ville få sprayfärg på glaset. När ni monterat bort glaset så tar ni en fuktig trasa och torkar av lyktan så att eventuellt smuts och damm försvinner. När lyktan sedan är torr, då sätter vi igång med det roliga! Spraymålningen. =D
 
Jag använde mig av två stycken färger. Vit sedan hallonrosa (väldigt mörkrosa). Så jag började med att spraya lyktan vit. Sedan tog jag den hallonrosa färgen. När man först sprutar på den så känner man att jäklar där gick det åt pipan! För den ser så himla mörk ut. Men inte då! Fortsätt att spraya, dock så sprayade jag ett väldigt tunt lager på ca 30 cm avstånd. Jag sprayade på alla hörn, kanter och vrår. Så när den rosa färgen är på ser det INTE bra ut. Men än är den inte klar! Tyvärr hade jag ingen bild hur den såg ut då. Men det du gör nu, det är att du tar den vita igen och sprayar över det rosa så att det blir mycket mer nedtonat än vad det är. Sedan så gick jag med rosa färgen i ena handen och den vita i den andra. Som en cowboy fast med sprayburkar istället. :) Så sprayade jag lite rosa, sprayade över med lite vit så höll jag på så till jag fick ett resultat som jag var nöjd med. :)
 
Här kommer lite fler bilder:
 
 
 

Man kan göra så sjukt mycket med sprayfärg! Man måste bara få kläm på det där med sprayningen så att det inte rinner och att man får ett jämnt resultat. Jag har några till grejer jag ska spraymåla som jag har tänkt att få gjorda under veckan. Så när de är gjorda får ni givetvis se hur dem blir också. :)
 
Hoppas detta inspirerade någon, så släng inte era gamla grejer! Kolla om ni kan piffa upp dem först. :)
 
Ha det gott!
 
 
 


Åååå så fint det blev! Nu vet jag vad jag ska göra med min lykta som blivit ful av att stå ute :)
Kram Miriam

Svar: Tack å mycket! :) Ja gör så, mycket fint kan man göra med sprayfärg. :)
Susanné

2014-05-06 // 21:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bloglovin