Virkad Groda (Tomato the frog)

Hej på er!
 
Nu så ska ni få se ett nytt av mina alster, denna gång är det en virkad groda. Det är första gången jag gör grodan och jag är faktiskt nöjd med den! :) Dock glömde jag ta kort på den med systemkameran därav suddiga bilder. Men ni ser ju vad det är för något i alla fall!
 
 
 
Japp japp, så blev den! :) Tänk vad kul det kan vara att knyta knutar med en krok med lite garn. :P Nu håller jag få med en baggymössa till Simpis. Ni får givetvis se hur den blir när den blir klar. Måste säga att den är rolig att virka på i allafall. :)
 
Denna vecka har jag föresten varit så sjukt trött! Nu har jag jobbat 5 dagar i streck och har 2 dagar kvar att jobba. Jag har dessutom 9 timmars dagar alla dagar så orken börjar gå ur känner jag. Men två dagar kvar. Kämpa kämpa!
 
 
 
 
 
 

Visa ett par rosor från trädgården

Hej!
 
I somras planterade vi 3 stycken rosbuskar i vår trädgård, jag älskar rosor! Men INTE alla rosor, typ sådana med en stor pistill (tror jag det heter) i mitten. Det är inte snyggt. Jag gillar sådana rosor som ser ut som snittrosor som man kan köpa på typ blomsterriket styckvis, eller sådana rosor som ser ut som pioner nästan för de har så mycket blomblad om jag inte minns fel så heter det cirkusrosor. Jag Dock har jag inte någon bild på den för tillfället men ni ska få se ett par av de andra rosorna, jag har inte hunnit visat dom tidigare bara.
 
 
 
Är de inte fina? Och jösses vad de har blommat under sommaren, verkligen super mycket! Så vi har haft massvis med rosor under sommaren vilket har varit underbart. :) Som mest hade vi 50-talet (!!) knoppar per buske. Det är sinnes!
 
Jag minns inte riktigt vad den vita rosen heter. Men är inte helt kritvita rosor oerhört vackra? Den gula med röda kanter heter i alla fall "Rumba" och båda är buskrosor. :)
 
Nu ska jag ta och virka lite, sedan är det Matte och Engelska som gäller!
 
Ha en trevlig dag!

Virkad giraff

Hej!
 
Här i början på veckan tog jag och virkade en giraff, jag virkade den i naturtrogna färger så att den ska påminna om en riktigt giraff. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med den! Dock tar det tid att virka saker och ting, men jag tycker ju att det är JÄTTE kul att virka. Simon undrade vad jag önskade mig i födelsedagspresent, trots att det är jätte länge dit (27 November) jag tyckte GARN. Men Simon sa bara "Nej, något garn det får du inte!" Hepp hepp, så då får jag fundera. :) En ny soffa och en fotölj kanske;)
 
Så här ser i alla fall giraffen ut, den är ca 37 cm hög. Tog ungefär 15 timmar att virka skulle jag tro. Jag har dock inte tagit tid.
 
 
Den african flower som ögonen sitter på gjorde jag dock gul utan något brunt för att man skulle se ögonen lättare. Svart mot brunt går väldigt lätt ihop.
 
 
Jag tyckte den blev söt faktiskt. :) Det är så jag är sugen på att göra en till mig själv. :)
 
Nu ska jag räkna lite Matte, sååå kul! Kanske inte.. Men jag måste, jag ska läsa två Matte kurser och en fördjupningskurs i Engelska nu under hösten. Så vi får se hur det går. Jag jobbar trots allt heltid också. Jag märker att mycket att min dyrbara virktid går åt till Matten, men det är ju trots allt en begränsad period. :)
 
Ha en fin Lördag!


bloglovin