Slänten klar!

Hej!

I Fredags var Hanssons här och slätade till slänten. Så i dag har Simon och min Pappa gjort finliret och krattat till slänten. Blev riktigt bra!


Så nu ska det slängas ut gräsfrön bara. Vi har som jag skrev i går även beställt häcken. Valet föll på Måbär. Då vi vet att den är riktigt tålig och blir tät och fin. Så vi kommer sedan figurklippa den så den blir fyrkantig så vi ska verkligen sköta den som tusan! Simon vill ha finaste gräsmattan och jag vill ha finaste häcken. :)

Så vi hämtar häcken på Fredag sedan är det dag för plantering!

Jag har spolat ren alla utemöbler med högtryckstvätten också i dag så de står ute i solen på tork. Sedan ska de placeras ut. Jag funderar på att gå ut och vädra lite i pysselrummet också.

Trevlig Söndag!

Fixat naglarna, check!

Hej!

I går var en ganska bra dag faktiskt! Jobbade, åkte med bilen till Hedemora för att göra en mjukvaruuppdatering av datorboxen i bilen, lunchade med pappa, fixade våriga rosa naglar, köpte ett nytt superfint läppstift, såg vitsippor! Tog en riktigt rask stavgångspromenad. Ja en lyckad dag helt enkelt! :)


Så här blev naglarna. Nu har jag dock hunnit nött lite på nagellacket som ni ser på bilden. :)

Jag har även kommit igång med promenaderna. Det känns bra! Snart går jag över till löpning. 

Föresten har vi beställt häck nu. Men mer om det i morgon!

Händer grejer!

Hallå hallå!

Våren är här! Vilket även innebär trädgårdssäsong. Om vi säger så här. Vi har LÅNGT kvar på vår tomt innan det kan kallas trädgård. Men man får göra lite i taget.

Jag och Simon lejer gärna bort vissa saker som inte är roliga att göra eller för att spara tid och för att vi inte ska behöva göra allt själva. Då det är mycket att göra med nybyggen. 

Vi har i alla fall nu börjat ute igen. Så i dag kom samma firma (Hanssons Lastmaskiner) som gjort allt markarbete hos oss tidigare. Nu var det dags att fixa tomtgränsen mot grannen. Ta bort fyllning på något ställe och sätta det på annat ställe så det följer tomtgränsen. Så har de kört hit matjord som de ska lägga ut i morgon och släta ut så vi får en snygg slänt mot grannen.


När de ändå var här så grävde de även ett dike längst tomtgränsen mot gatan som häck ska planteras i. Så diket är gjort och de har även fyllt diket med matjord.Inte så bra bilder. Mobilbilder tagna på långt håll. Men ni ser ungefär. Så nu ska bara matjorden krattas ut sedan ska vi beställa häcken.

Vi har inte kommit fram till häck ännu. Vi vet att vi ska ha en bladhäck som ska vara tät och går att formklippa. Men vi ska bestämma oss till Fredag för då ska jag ringa odlingen och beställa så att vi kan hämta den nästa Fredag. Så kommer vi stoppa ner häcken i jorden på egen hand nästa helg. :)

Så fortsättning följer! :)
bloglovin